ANKARA- Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, halkın gündemine dair yaptığı basın açıklamasında, iktidarın 1 Mayıs eylemlerini yasaklama girişimine ve buna karşı güçlü adımlar atmayan sendika bürokrasisine sert tepki gösterdi.

Gündemdeki konulara dair değerlendirmede bulunan Akdeniz, "Bakanlar alışverişi kendi şirketlerinden yapıyor izahı yok. 128 milyar dolar kimler tarafından kimlere satıldı, bu paralar nasıl buhar oldu, izahı yok. Deprem vergisi adı altında toplanan paralara ne oldu, bu paralar şimdi nerede, İzmirli depremzedeler soruyor ama izahı yok. 128 milyar dolar nerede? Deprem vergisi adı altında toplanan para nerede? İnsan kaçakçılığı ve şebekeler eliyle AKP'li belediyeler adeta birer kumpas yuvasına dönüşmüş durumda. Bu rezalet ve çürümenin manzarasıdır. Bu aynı zamanda 'uçan ekonominin' ne hale geldiğinin de resmidir. Türkiye'nin başarı hikayesi işte böyle yerlerde sürünmektedir" diye konuştu.

"1 MAYIS KUTLAMALARININ GERÇEKLEŞECEĞİNİ İLAN EDİYORUZ"

Çelişkilere dikkat çeken Akdeniz, "Salgından dolayı fabrikalarda ve hastanelerde ölmek serbest ama itiraz etmek yasak. Hekimler bu gidişata dur dediğinde karşılarına kolluk kuvvetleri çıkarılıyor. Halkın paralarının çarçur edilmesi serbest ama 128 milyar dolar nerede demek yasak. Lebalep kongre salonları serbest AKP'lilere ama 1 Mayıs'a gelince, halkın bu gidişata dur demesine gelince yasak! Eğer 1 Mayıs günü farbrikalar çalışıyorsa, çarklar dönüyorsa 1 Mayıs'ı kutlamak haktır! Mitinglerin yasaklanma girişimini kabul etmiyoruz. İşçi ve emekçileri birleşmeye, fiili ve meşru olarak mücade etmeye çağrıyoruz. Emek haftası kapsamında 1 Mayıs kutlamalarının gerçekleşeceğini ilan ediyoruz" dedi.

"DAHA NEYİ BEKLİYORSUNUZ"

Sendika bürokrasisine de seslenen Akdeniz, "Bu kadar saldırının, bu kadar salgının, işsizliğin ve yoksulluğun yaşandığı, hak ve özgürlüklerin ayaklar altına alındığı bir Türkiye'de neyi bekliyorsunuz? Bir araya gelmek için, işçi ve emekçilerle birlikte alanları doldurmak için, 1 Mayıs başvuruları yapmak için, konfederasyon ayrımlarını bir kenara bırakıp en güçlü birliği tek adam yönetimine karşı kurmak için daha neyi bekliyorsunuz. Sendika bürokrasisinin elbette yatacak yeri yok. 1 Mayıs yaklaşırken hala bu sessizlik, hala bu aymazlık, 1 Mayıs'ı marjinal hale getirme çabaları karşısındaki suskunluk elbette kabul edilemez. İşçiler ve emekçiler iktidardan hesap sordukları kadar sendikal bürokrasiden de hesap soracaktır" dedi.

Akdeniz açıklamasını tüm işçi ve emekçilerini birleşmeye ve alanlara çıkmaya çağırarak noktaladı. (Kaynak: Evrensel Gazetesi)

Editör: Haber Merkezi