Suruç'ta baba ve iki oğlunun öldürülmesine karışan AKP milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız, AKP ve Erdoğan lehine blok oy kullandırttı. Olayın ardından Oy verme işlemi durduruldu.




Bölge illerinde oy kullanılmasına başlanmasının ardından engelleme ve ihlal haberleri geliyor. Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bağlı Koçkar ve Aygün köylerinde çalışacak olan görevliler engellenmek istemesinin ardından Şeker Bayramı'nın arifesinde Urfa Suruç’ta, Esvet Şenyaşar ve çocukları Celal ve Adil Şenyaşır’ın hayatlarını kaybettiği saldırının sorumlularından AKP Urfa Milletvekili Adayı İbrahim Halil Yıldız, yeniden ortaya çıktı. Yıldız, beraberindeki silahlı korumaları ile Suruç’ta yurttaşların oy kullanmak üzere geldikleri okulları dolaştı.

Şimdiye kadar Atatürk ve Cumhuriyet İlköğretim Okulları ile GAP Anadolu Lisesi’ne giden AKP’li Yıldız ve beraberindekiler, önce okullarda bulunan herkesin cep telefonlarına el koydu.



Ardından sandık görevlilerini okul dışına çıkartıp, HDP'li sandık kurul üyelerini darp eden Yıldız ve beraberindekiler, sandık başlarına giderek AKP ve Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan lehine blok oy kullandırttı.



Suruç’ta bu yaşananlara benzer şekilde Merkez Haliliye ilçesindeki Uluhan İmam Hatip Ortaokulu'nda da CHP'li sandık görevlileri darp edilerek dışarı çıkarıldı. Görevliler jandarma karakoluna giderek suç duyurusunda bulundu.

Editör: Haber Merkezi