MARDİN - Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Kayyımı Emrullah Temizkan’ın, "Gülen Cemaati" ile ilgili hakkında açılan soruşturma kapsamında gözaltına alındığı iddia edildi.

MA'nın haberine göre; Mardin Nusaybin Kaymakamı ve Nusaybin Belediyesi Kayyımı Emrullah Temizkan'ın gözaltına alındığı iddia ediliyor. Görevinden el çektirildiği belirtilen Temizkan'ın bugün Nusaybin Damla Koleji’ne yapacağı ziyaret için yola çıktığı sırada Mardin Caddesi üzerindeki Üçyol'da önü Özel Harekat Polisleri tarafından kesildi. Temizkan'ın korumaları ile Özel Harekat Polisleri birbirlerine silah çekerken, uzun süre gerginlik yaşandı. Gözaltına alınan Temizkan'ın "Fethullah Gülen Cemaati üyesi olduğu" suçlaması ile hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

 Üçyol mevkiinde korumalar ile polisler arasında yaşanan gerginlik nedeniyle bölge trafiğe kapatılırken, uzun süre hareketlilik devam etti. Temizkan ile birlikte korumalarının da gözaltına alındığı belirtilirken, gözaltı işlemi sırasında görüntü alınmaması için kaymakam ve yanındakilerin üstleri battaniye ile örtüldü.

Kayyım ve kaymakam Temizkan'ın bugün Damla Koleji’ne gerçekleştireceği ziyaret de iptal edildi. Belediyeden okulları arayan yetkililer, Temizkan'ın programlarının iptal edildiğini belirtirken, konuya dair gerekçe belirtmedi.

Öte yandan kaymakamlık konutunda da arama yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

Nusaybin Kaymakamı ve Belediye kayyımı Temizkan'ın, Mardin Valiliği Hukuk Müşavirliği görevine atandığı belirtildi. Kaymakam Temizkan’ın yerine Muş’un Malazgirt İlçesi Kaymakamı Emre Yalçın’ın atandığı öğrenildi.

Nusaybin Kaymakamlığı’ndan Mardin Valiliği Hukuk Müşavirliği görevine atanan Temizkan'ın, Nusaybinlilere hitaben bir veda açıklaması yaptığı iddia edildi.

Temizkan tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Değerli Nusaybinli Hemşerilerim,İçişleri Bakanlığımızın takdirleriyle altı aydır onurla görev yaptığım Nusaybin’e ve sizlere arz-ı veda ediyorum.Erişilebilir bir Kaymakamlık yapacağıma ve ‘Kimsesizlerin Kimi’ olacağıma dair vermiş olduğumuz taahhüde sadakatle bağlı kalıp yaptığımız çalışmalarla devletimizin şefkatli yüzünü göstermenin gayreti içinde oldum.Eşsiz tarihinin yanında samimiyetle ve muhabbetle dolu olan ve hizmetinde bulunmaktan her zaman onur duyduğum bu ilçede sizlerle sevindik ve sizlerle üzüldük. Acılarınız acımız, sevinçleriniz sevincimiz, mutluluklarınız mutluluğumuz oldu. Kaymakamlık ve Belediye gibi sorumluluğu ağır emanetleri taşırken, her görevi mükemmel yapmanın zorluğunu takdirlerinize sunuyorum. Hizmetlerin ve yatırımların gerçekleşmesinde ortak akıl, birlikte yönetim ve istişare anlayışını hakim kılma gayreti içinde oldum. Çalışmalarımızda bize destek veren sayın valimize, sayın milletvekillerimize, ilçemizdeki tüm kamu kurum ve kuruluş çalışanlarının yöneticilerine, muhtarlarımıza, meslek ve STK temsilcilerine, basın mensuplarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Nusaybin’den Mardin’e taşınırken gönlümüzün ve kapımızın sizlere sonuna kadar açık olduğunu bilmenizi isterim. Sevinçlerinizle mutlu olacak, üzüntülerinizle kederleneceğim. Bu duygularla Nusaybinli kardeşlerimden helallik diliyorum. Sağlık ve mutlulukla kalın. Allah’a emanet olun."

Editör: Haber Merkezi