İSTANBUL - HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Herkes İçin Adalet” kampanyası kapsamında EMEP’i ziyaret etti. AKP ve MHP dışında tüm kesimlerin ülkenin gidişatından  rahatsız olduğunu belirten Buldan, "Yol temizliğine ihtiyaç var" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyet, “Herkes İçin Adalet” kampanyası kapsamında Emek Partisi’ni (EMEP) ziyaret etti. Buldan başkanlığındaki HDP heyetini, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve partililer karşıladı. 

‘HERKESİN ADALETE İHTİYACI VAR’

Ziyarette konuşan Buldan, kampanyalarına muhalefet partilerine ziyaretle başladıklarını belirterek, “Bugün EMEP ile Türkiye’nin temel sorunlarını tartışmanın, önümüzdeki sürece katkısı olacağı kanaatini taşıyorum. Türkiye’deki demokratik güçleriyle, muhalefet partileriyle, ötekileştirilen kesimlerle bu süreci tartışmak, Türkiye’nin içinde bulunduğu süreci elimizden geldiği kadar düzeltmeye çalışacağımız bir programdan söz ediyoruz. Herkes için adalet programı başlattık. Bu ülkede herkesin adalete ihtiyacı var. Sadece HDP ve Kürtlerin değil, bu ülkede çok büyük haksızlık ve hukuksuzlukların yaşandığını görüyoruz. 15 Temmuz askeri darbe girişiminden sonra AKP’nin bunu bir fırsata çevirdiğini, ülkeyi KHK ile yönettiği, büyük adaletsizlikleri ülkeye yaydığını biliyoruz. Kampanya, Haziran ayına kadar devam ettireceğiz ama mücadele Haziran’da bitmeyecek” dedi. 

YENİ ANAYASA

Buldan, şunları söyledi: “Yol temizliğine ihtiyaç var. Seçim dönemine kadar onarım diyebileceğimiz bir sürece ihtiyaç var. Ziyaretlerde hep bunun altını çizdik. Genel anlamda olumlu geçti. AKP ve MHP dışında Türkiye’de herkes gidişattan rahatsız. Görüşmelerde Türkiye’nin temel problemleri, adaletsizlik, hukuksuzluk, yargıdaki ucube kararlar, Türkiye halklarının bu kararlarla karşı karşıya kaldığı durum, bunun yanında Türkiye’de belki bir kez daha tartışmaya açılan yeni anayasa meselesini muhalefet partileriyle konuştuk ve konuşmaya devam edeceğiz. Yürürlükteki anayasa, Türkiye’nin sorunlarına çözüm olacak bir anayasa değil. Yeni anayasa için ortamın düzeltilmesi gerekiyor. Hakaret, inkar dilinin, sorunların askeri ve güvenlikçi politikalarla çözme anlayışı olan iktidarın ülkeye yeni bir anayasa vereceğini düşünmüyoruz. ” 

Ayrıntılar geliyor… 

(MA)

Editör: Haber Merkezi