ANKARA- CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya AKP’nin Eğitim Sen üyesi öğretmenleri partiye habersiz sahte üye kaydetmesine ilişkin bir açıklama yaptı.

 
Kaya, “Araştırma şirketlerinin yaptığı son anket sonuçlarına göre AKP’nin oyları erimeye devam ediyor. AKP her geçen gün biraz daha kan kaybediyor. AKP yetkilileri de çözümü sahte üye kaydetmekte bulmuş olacak ki uçan kuşu bile AKP’ye kaydetmişler.” dedi.

 
“Son dönemde AKP il ve ilçe başkanlıklarından vatandaşlarımız aranarak türlü vaatlerle AKP’ye üye olmaları isteniyordu. CHP üyeleri, hatta il ve ilçe yöneticilerimiz de aranarak AKP’ye üye olmaları için ikna edilmeye çalışılmıştı.” diyen Kaya, “Yakın zamanda CHP Erzincan İl Başkan Yardımcımız da AKP’den üyelik için aranmıştı.” açıklamasını yaptı.

 
“AKP üyelik sahtekarlığını önceki dönemlerde de yapmıştı. Bunu biliyoruz… Ancak hukuken siyasi partilere üye olamayan devlet memurlarını da sahte üyeliklerle partiye kaydedebileceklerini hiç düşünmemiştik. O da oldu. “ diyen Kaya, “AKP öğretmenleri, Eğitim Sen üyelerini ve yöneticilerini partiye üye kaydetti. İzmir’de görev yapan Eğitim Sen üyesi ve yöneticisi bir öğretmenimiz, İstanbul Silivri’de AKP üyesi yapıldı.” dedi.

 
“Peki devlet memurlarının siyasi parti üyelikleri nasıl oluyor da devletin ilgili kurum ve kuruluşları tarafında da onaylanıyor ya da görmezden geliniyor? Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı devlet memurlarının üyeliğini nasıl kabul ediyor?” sorularını soran Kaya, “AKP çürümüş dökülüyor! Devlet kurumlarına yerleştirdikleri de lime lime…” ifadelerini kullandı.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın açıklaması:

 
Araştırma şirketlerinin yaptığı son anket sonuçlarına göre AKP’nin oyları erimeye devam ediyor. AKP her geçen gün biraz daha kan kaybediyor. AKP yetkilileri de çözümü sahte üye kaydetmekte bulmuş olacak ki uçan kuşu bile AKP’ye kaydetmişler.
Son dönemde AKP il ve ilçe başkanlıklarından vatandaşlarımız aranarak türlü vaatlerle AKP’ye üye olmaları isteniyordu. CHP üyeleri, hatta il ve ilçe yöneticilerimiz de aranarak AKP’ye üye olmaları için ikna edilmeye çalışılmıştı. Yakın zamanda CHP Erzincan İl Başkan Yardımcımız da AKP’den üyelik için aranmıştı.
AKP üyelik sahtekarlığını önceki dönemlerde de yapmıştı. Bunu biliyoruz… Ancak hukuken siyasi partilere üye olamayan devlet memurlarını da sahte üyeliklerle partiye kaydedebileceklerini hiç düşünmemiştik. O da oldu! AKP öğretmenleri, Eğitim Sen üyelerini ve yöneticilerini partiye üye kaydetti. İzmir’de görev yapan Eğitim Sen üyesi ve yöneticisi bir öğretmenimiz, İstanbul Silivri’de AKP üyesi yapıldı.
Peki devlet memurlarının siyasi parti üyelikleri nasıl oluyor da devletin ilgili kurum ve kuruluşları tarafında da onaylanıyor ya da görmezden geliniyor? Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı devlet memurlarının üyeliğini nasıl kabul ediyor?
AKP çürümüş dökülüyor! Devlet kurumlarına yerleştirdikleri de lime lime…

Editör: Haber Merkezi