TATVAN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Tatvan Belediyesinin AKP'li yönetimi belediye borçlarını açıklayarak AKP'li önceki yönetimi yalanladı.

SİNAN AYGÜL (BİTLİS NEWS)'in haberine göre; Bitlis’in Tatvan ilçesinde AKP'li Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani belediyenin borç listesini kentte bulunan reklam panolarına astırarak, yine AKP'li olan önceki dönem Belediye Başkanı Fettah Aksoy’u yalanladı.

Eski başkanın açıkladığı rakamın 3 katı

Önceki dönem Belediye Başkanı Fettah Aksoy Mart 2019’da Tatvan Belediyesinin toplam borcunu 129 milyon 696 bin lira olarak açıklamıştı. Ancak seçimlerden sonra yönetimi devralan AKP'li Mehmet Emin Geylani ise belediyenin borcunu 321 milyon 515 bin lira olarak açıkladı.

Mevcut borçla, önceki başkanın açıkladığı borç arasında 200 milyon civarında bir fark olması dikkat çekiyor.

Yolsuzluktan soruşturma izni verilmişti

Belediye borcunu gerçeğe aykırı açıkladığı iddia edilen eski belediye başkanı Fettah Aksoy ve başkan yardımcısı Abdulbaki Menteş hakkında daha önce de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından, ihale kanununa aykırı davranmaktan dolayı soruşturma izni verilmişti.

Soruşturma izninin iptalini sağlayarak olayın soruşturulmasını engellemek isteyen Aksoy ve Menteş  idare mahkemesine yürütmenin durdurulması talebiyle başvuruda bulunmuştu.
Editör: Haber Merkezi