ANKARA - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP’ye yakın Cengiz ve Limak gibi şirketlere dikkat çekerek, “Bu firmalar sadece geçen yıl 30 milyon dolardan fazla iş aldılar. Bu beşli adeta bir iç sömürü vasıtası haline gelmiştir” dedi.
MA'nın haberine göre; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. AKP'yi eleştiren Akşener, "Yeni sistemde kriz olmayacak dediler. Hiçbir aksamayacak, Türkiye uçacak dediler. Bütün kararları bir kişini aldığı yargının tek bir beşere bağladığı sistemi Türkiye'nin bekası olarak anlattılar. Sonuç tam tersi oldu" dedi.


Akşener, "2018'de boynumuzu öne eğen işler oldu. Al papazı ver papazı dediler. Bu teröristi kimse alamaz dediler. Sonra özel uçağa bindirip gönderdiler. Adam ülkesinde kahraman gibi karşılandı” ifadesinde bulundu.


AKP’ye yakın Cengiz ve Limak gibi şirketlere işaret eden Akşener, “Türkiye'de binlerce firma var ama her ne hikmetse her taşın altından beş tane firma çıkıyor. Dikkat buyurun Türkiye'de değil sadece dünyada ilk 10'un içinde yer alıyor bu firmalar. Bu firmalar sadece geçen yıl 30 milyon dolardan fazla iş aldılar. Bu beşli adeta bir iç sömürü vasıtası haline gelmiştir. Asgari ücretten vergi alınmasın dediğimizde bunu kabul etmeye iktidar bu firmalara 9 defa vergi affı uyguladı” diye konuştu.


Akşener, şöyle devam etti: "Kamu özel sektör iş birliğiyle 1986-2001 yılları arasında yani AKP iktidarından önceki 15 yıllık dönemde 67 proje gerçekleştirildi. 67 projenin yatırım bedeli 11.1 milyon dolar. Bunlarda firmaların karı ise 454 milyon dolar. Yani yüzde 4 oranında firmalar kâr ettiler. Allah bereket versin.


Şimdi kâr oranı yüzde 4'ten yüzde 143'e çıkmış. Şimdi bir daha söylüyorum haram olsun, zıkkım olsun. Özel sektör kâr etmesin mi? Elbette etsin. Ama simitçi kardeşime soruyorum 1.5 liraya sattığın simitten 2 lira kâr ediyor musun? Yüzde 143 nedir kardeşim? İnsanın dili dönmüyor.


Milletin dengesi şaştı, çıksana sen bir pazara. Asgari ücretle geçinmeyi başar da seni görelim. Size AKP Genel Başkanı değil Cumhurbaşkanı olarak sesleniyorum. Tüy bitmemiş Yetim hakkını yiyenlerden hesap sorun. ‘Hırsızlık yapan kızım Fatma da olsa elini keserdim’ diyen adaletin izinden gidin.”


BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI AÇIKLADI


Akşener, 7 belediye başkan adayını açıkladı.  Aday isimleri şöyle: “Aksaray - Özhan Türemiş, Karaman - Zühtü Bahadır Bahraç, Ardıhan - Mete Özdemir, Bayburt- Yunus Özyıldırım, Kilis - Ahmet Nalçacıoğlu, Siirt - Ahmet Özgür, Düzce - Ömer Küçük”
Editör: Haber Merkezi