ANKARA ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- Partisinin grup toplantısına konuşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın yönettiği ülkede AKP’lilerin bile iltica ettiklerini belirterek, “İşte Erdoğan’ın Türkiye'yi düşürdüğü durum” dedi. 

MA'nın haberine göre; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Koronovirüs vaka sayısının günlük 60 bine çıkmasında iktidarı sorumlu tuttu. Akşener ayrıca AKP'ye yakın müteahhitlerin projelerin ödenen maliyetlere de tepki göstererek, “Erdoğan ve iktidarının, milletimizin sorunlarına çözüm üretmek gibi bir önceliği yok. Onlar için önemli olan, eşi, dostu, yandaşı zengin etmek. İşte o nedenle, bir yıldır iş yapamayan esnafımıza, hepi topu, 5 milyar lira reva gören bu arkadaşlar, sadece Kuzey Marmara Otoyolu için, 17 milyar 800 milyon lira ek maliyet ödüyor” dedi.

‘TÜRKİYE KÖTÜ DÖNEMİNDE’

Akşener dünya ülkelerinin normalleşmeye döndüğü bir zamanda Türkiye’nin en kötü dönemini yaşaması basiretsizliğin sonucu olduğunu ifade etti. Akşener, “Bu tablo milletimizin değil, iktidarın eseridir. Bu kürsüden, daha önce de Bilim Kurulu’na seslenip, uyarmıştım; ‘Ya çıkın gerçekleri anlatın ya da sizi susturuyorlarsa istifa edin.’ demiştim. Bilim Kurulu, pazartesi günü yine toplandı. Bilimin ışığında, neler yapılması gerektiğini, Sağlık Bakanı’na anlattılar. Peki sonra ne oldu? Bilim Kurulu’nun çözüm planı, bir tavsiye muamelesi gördü, kaybedecek tek bir saatimizin bile olmadığı bir zamanda, 24 saat daha heba edildi” diye belirtti.  

DEMOKRASİ VE EKONOMİ ARASINDAKİ İLİŞKİ

Demokrasi ile ekonomi arasındaki ilişkiye değinerek konuşmalarını sürdüren Akşener, şunları söyledi: “Yine tekrarlıyorum. Türkiye demokrasiye kavuşmadan, kalkınamaz. Türkiye özgürleşmeden, kalkınamaz. Türkiye adalet olmadan, hukuk olmadan, huzur olmadan kalkınamaz.” Akşener ekonomideki kriz halinin sebebini ise şöyle açıkladı: “Bugünkü ekonomik sorunlarımızın temelinde, Sayın Erdoğan’ın demokrasiyi tehdit, millet iradesini de ayak bağı olarak gören, çarpık zihniyeti ve de o zihniyetin ürünü olan, Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi yatıyor. İşte tam da bu nedenle; oyları düştükçe, demokrasiye daha çok saldırıyorlar. Seçimleri kazanma şansları azaldıkça, özgürlükleri daha çok kısıtlıyorlar. Yolun sonu göründükçe, hukuku daha çok çiğniyorlar. Türkiye fakirleşmiş, umurlarında değil. Vatandaşlarımız işini kaybetmiş, umurlarında değil. Çiftçimiz bitmiş, esnafımız batmış, insanlarımız ölmüş, umurunda değil. Siz hiç, ‘işsizlik arttı, bu sorunu çözelim.’ diye, Bakanlar Kurulu’nun olağanüstü toplandığını duydunuz mu? Duyamazsınız. Siz hiç, çiftçilerin dertlerini görüşmek için, lebalep toplantı yaptıklarını duydunuz mu? Duyamazsınız. Siz hiç, KOBİ’lerin, 860 milyar liraya ulaşan banka borçlarına çare bulmak için, paket açıkladıklarını duydunuz mu?”

‘AKP’Lİ ÇALIŞANLAR BİLE İLTİCA EDİYOR’

AKP’li belediye çalışanlarının dahi iltica ettiğini vurgulayan Akşener, sözlerini şöyle tamamladı: “Öyle korkuyorlar ki artık AK Partili belediye çalışanları bile bize duyduğu derin kıskançlıkla tanıdığımız Almanya'ya iltica ediyor. Malatya Yeşilyurt Belediyesi'nin AKP'li başkanının 42 kişilik grubu Almanya'ya eğitim için yollamış. 2 kişi hariç 40 kişi giden o gidiş. Birkaç belediyede daha aynı şey olduğu söyleniyor. Sayın Erdoğan'ın yönettiği Türkiye'den ardına bakmadan kaçıyor. Zamanında Sovyetlerden kaçan devlet görevlileri gibi. Filmlerini izlerdik hatırlıyor musunuz? Herhalde Türkiye'de de bu kaçışların filmleri daha sonra yapılacaktır. İşte Erdoğan'ın Türkiye'yi düşürdüğü durum. Güler misin ağlar mısın!” 

Editör: Haber Merkezi