ANKARA – Grup toplantısında konuşan Meral Akşener, Sayıştay yolsuzluk raporlarına dikkat çekerek, "Sayıştay’ın raporları yolsuzluk ansiklopedisine döndü. Yağ yiyen kedi bıyığından belli olur" dedi.


Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fettullah Gülen Cemaati'nin siyasi ayağının araştırılması için bir önerge verdiklerini ancak bunun AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini ifade etti. Bu durumu eleştiren Akşener, yasama yılının başında bir araştırma önergesi verdiklerini söyleyerek şöyle devam etti: “FETÖ’nün siyasi ayağının meclis tarafından araştırılmasını istedik. Eğitim, yargı, emniyet ve ordudaki ayakları tespit edildi ama siyasi ayağı hala ortada duruyor. Mesela bu ihanet şebekesinin hiç milletvekili yok muydu? Hiç grup başkanvekili, hiç bakanı yok muydu? Hiç genel başkan yardımcısı yok muydu? Hiç başkanlık divanı üyesi yok muydu? Verdiğimiz önerge AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi."


KRİZ DERİNLEŞECEK


Ekonomik krize değinen Akşener, "İktidarın tutarsız politikaları dolayısıyla krizin derinleşeceği ortada. Bütün veriler gösteriyor ki cep delik cepken delik. Cumhurbaşkanı’nın ekonomiyle ilgili konulara değinmemesi krizi gösteriyor. Amerika’ya boyun eğip papazı teslim ettikten sonra sesini çıkartmıyor. Dikkat çeken bir şey var damat konuşunca dolar fırlıyor. Piyasa damada güvenmiyor. 2019’da ekonomimizin büyüme ihtimali gözükmüyor. Yıllardır üretmeden dışarıdan borç aldılar. Enflasyon açıklandı, %25,12. Üretim-tüketim dengesi bozulunca her şey bozuluyor.Geldikleri günden daha kötü bir Türkiye var. Harun gibi geldiler Karun gibi gidiyorlar" ifadesinde bulundu.


Sayıştay raporlarına da değinen Akşener, "Sayıştay’ın raporları yolsuzluk ansiklopedisine döndü. Yağ yiyen kedi bıyığından belli olur" dedi. (KAYNAK-MA)
Editör: Haber Merkezi