ANKARA - İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yaptıkları ortak basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “yeni anayasa” çıkışını gündem değiştirme olarak değerlendirdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İyi Parti Genel Başkanı Merak Akşener’i ziyaret ederek, ortak basın toplantısı düzenledi. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “yeni anayasa” açıklamasına ilişkin, "Bir yeni anayasa kavramı var. Sıfırdan bir anayasa yapmak gibi bir iddia ise o zaman ikinci cumhuriyetin kuruluşu anlamını taşır ki, bunun cevabını almamız gerekiyor. Neye tekabül ettiğine dair bir durum yok. Yine bir yün yumağı attılar, insanları bu işe dolaştırıp gariban çiftçinin bebeğine mama alamayan kadının üretim dışı kalmış sanayicinin derdinin konuşulmadığı yeni bir süreç olarak okuyorum" yorumunda bulundu.

‘KAYYIM REKTÖR’ PROTESTOLARI

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin “kayyım rektör” protestolarına değinen Akşener, "Türkiye'de değerler üzerinden yapılan bir kavga var. Ben ilçe ilçe geziyorum. Kürt esnafla da Türk esnafla da karşılaşıyorum, hiçbiri aidiyetleri üzerinden bir tespit yapmıyor. Şuan siftah yapamadığını söylüyor. Oğlu ya da kızının üniversite mezunu olup 3 yıldır işsiz olduğunu söylüyor. Biz bu yün yumağına takılmayacağız” dedi.

‘AK PARTİ’NİN ADAY ADAYI’

Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu arkadaş AK Parti'nin aday adayı. Bu arkadaşı doğru bulup milletvekili yapmamış ama 50 yıl evvel kurulmuş bir üniversitenin rektörlüğüne atandı. Üniversitenin hocaları içinde AK Parti'yi beğenen hiç kimsemi yok? Yine Ak Partili olsun itirazımız yok, o üniversitenin içindeki hocalardan biri değil, dışarıdan AK Parti adayı olup seçtirilmemiş biri atandı. Hocasıyla öğrencisiyle biz bu arkadaşı istemiyoruz, kayyum dendi. Atanma sistemi ayrı onu bir gün tartışabiliriz. Fikirlerini söylediler ve dün itibariyle bu ülkenin Cumhurbaşkanı tarafından terörist ilan ettiler. Bunu çok sakıncalı bulduğumu ifade etmek isterim. Ama o gençlere de bir sözüm var. 31 Mart'a giderken Sayın Cumhurbaşkanı çiftçiye, kendi partisine oy vermeyen Kürtlere terörist dedi, şimdi de o gençlerin sesini duyup ne söylediklerini anlamak yerine onlara terörist dedi. Ben bu genç arkadaşlara aramıza hoş geliniz demek istiyorum."

İKTİDARA ÇAĞRI

Akşener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Erdoğan'a çağrı yaparak, “ Provokasyon elbette toplumsal olaylarda olur bu devletin görevi o provokatörleri ayıklamak ensesinden tutmaktır. Eğer bir şeyler söylemeye çalışan o gençleri o provokatörlerden korumazsanız siz suçlusunuz. O gençlerin karşısına gencecik polisleri koyarsanız genci gence kırdırmanın bir yolunu bulmuş olursunuz ki bunu çok sakıncalı buluyorum. Ne işiniz var dedikodu yapmanın dışında, provokatör varsa yakalayın. Gençlere de sesleniyorum aranıza giren devlet adamlarına dikkat edin, siz kendi haklı meselenizi haksız yere düşürecek tedbirleri alın. Kaos çıkarmayı marifet sayanlara sesleniyorum kaosu çıkarır parçası olursunuz ama yönetemezsiniz” diye belirtti.

HDP AÇIKLAMASI

Akşener, siyasi partilerden randevu talep eden HDP ile ilgili gelen bir soruya da, "Henüz bir davet gelmedi, farz-ı muhal üzerinden niye konuşalım?" diye yanıt verdi.

BABACAN: GÜNDEM DEĞİŞTİRME

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da yeni anayasa çağrısına ilişkin, "Zaten uymadığınız bir anayasayı değiştirmekle niye uğraşıyorsunuz ki? Türkiye'de şuan derin bir işsizlik sorunu var, yoksulluk var. İntiharları yeniden gündemimize getirdi. Hayat pahalılığı herkesi yakıyor. Hükümetin yapması gereken bunlara çözüm üretmek. Bıraksınlar anayasayı. Uymadıkları anayasayı değiştirseler ne değiştirmeseler ne. Gündem değiştirme oyunlarına asla düşmememiz lazım" görüşlerini ifade etti.

Babacan, Boğaziçi protestolarına dair ise “Hükûmetin haftanın düşmanları panosu var. Çözüm üremedikçe haftanın düşmanını ilan ediyorlar” dedi.

(MA)

Editör: Haber Merkezi