BATMAN -ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: HDP’li  belediyelerin açtıkları kadın kurumlarına kayyumlar nedense erkek müdür atanmaktadır. Sur Belediyesine bağlı Am'îde Jin'e, bugün de Batman Belediyesine bağlı SELİS Kadın merkezine erkek müdür atandı.


JINNEWS'ten Şehriban Aslan'nın haberine göre; Batman Belediyesi’ne atanan kayyımın ardından belediye bünyesinde olan SELİS Kadın Danışmanlık Merkezi’nde çalışan kadınlar başka bölüme verilirken ,müdürlüğe ise erkek atandı. Kayyım olarak atanan Hulusi Şahin bunlarla sınırlı kalmayıp, kadınların cadde ve orta refüjde çalışması talimatında bulunduğu kadınlar tarafından kaydedildi.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Halkların Demokratik Partisi (HDP) 65 belediye kazanırken 45’ine kayyım atandı. Kayyım atanan belediyelerde de ilk hedef kadınlar ve kadın dernekleri oldu. 2016 yılında Demokratik Bölgeler Partisi’ne (DBP) bağlı belediyelere atanan kayyımlar toplamda 52 kadın kurumunu kapatırken, yeniden atanan kayyımlar 2020 yılında da şaşırtmadı. 23 Mart’ta HDP’li Batman Belediyesi’ne kayyım atanırken, atanan kayyımında ilk hedefi Kadın Danışmanlık Merkezi oldu. SELİS Kadın Danışmanlık Merkezi’nde çalışan kadınların ilk olarak belediyenin “İşletme Müdürlüğüne” ardından “Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne” görevlendirmesi yapıldı.


‘Yüz yüze değil telefonda bilgi verildi’


SELİS Kadın Danışmanlık Merkezi’nde çalışan ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne gönderilen kadınlardan biri olan Gülcan Demir Arslan, kayyım döneminde kapatılan kadın merkezini 2019 yerel seçimlerinin ardından tekrar açıp kadınların hizmetine sunduklarını söyledi. Gülcan belediyedeki yerinin değiştirilmesini şu sözlerle anlattı: “Kayyımın gelmesi ile izne ayrıldım. İzindeyken iki defa görev yerimin değiştirildiği söylendi. Önce işletme müdürlüğüne daha sonra da Park ve Bahçeler Müdürlüğüne verildim. İzindeyken telefonla işletme personelliği tarafından aranarak, ‘çok ivedi bir şekilde yazınız çıkartıldı. Gelip imzalamanız gerekmektedir’ denildi. Yüz yüze herhangi bir bilgilendirme olmadı sadece telefon üzeri bana bilgilendirme yapıldı.”


Sağlık sorunu kayyım tarafından göz ardı edildi


Daha önce beyninde tümör olduğundan beyin ameliyatı geçirdiğini ve hala sağlık sorunlarının devam ettiğine dikkat çeken Gülcan, ciddi bir sağlık sorunu yaşamasına rağmen bunun kayyım tarafından göz ardı edildiğini ve yerinin değiştirildiğini belirtti. Gülcan, ayrıca kendisi ile birlikte yeri değiştirilen diğer kadınlarla birlikte Çarşamba günü belediyeye çağrıldıklarını ve kendilerine, “Bize sözlü bir şekilde valinin, caddede ve orta refüjlerde çalışmamız yönünde talimatı olduğu söylendi. Birde sosyal medya dahil genel bir takip altında olacağımızı, izin veya rapor alan olursa derhal kendilerine bildirilmesi gerektiği de bizlere iletildi”  ifadelerine yer verdi.


 Gülcan son olarak ise, yerine erkek müdürün atanmasının bilinçli yapıldığını, bunun kadın çalışmalarının önünü tıkamak ve bundan sonraki kadın çalışmalarının bir erkeğin zihniyetiyle yürütülmek istendiğine vurgu yaptı.
Editör: Haber Merkezi