DİYARBAKIR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ:  Amed Emek ve Demokrasi Platformu, dün sabah saatlerinde HDP’li 5 belediyeye atanan kayyımlara ilişkin yayımladığı açıklamada, "Amed Emek ve Demokrasi Platformu olarak bütün darbelere karşı olduğumuzu her koşulda belirtiyoruz. Seçimle gelen seçimle gitmelidir" dedi.


31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinin ardından Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kazandığı 65 belediyenin 44'üne İçişleri Bakanlığınca farklı tarihlerde kayyım atandı. Son olarak dün sabah saatlerinde HDP'nin yönetiminde olan Siirt, Baykan, Kurtalan, Altınova ve Iğdır belediyelerine de kayyım atandı. Amed Emek ve Demokrasi Platformu HDP'nin seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyım atanması dolayısıyla açıklama yayımladı.


'Bu yapılan halkın iradesine  bir kez daha darbe değilse nedir?'


Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’yi de ciddi olarak etkileyen Covid-19 pandemisinde bile AKP-MHP iktidarının antidemokratik uygulamalarının hız kesmeden devam ettiği kaydedilen açıklamada, Kürt Dil bayramı gününde HDP’li 5 belediyelere kayyım atayarak, seçme ve seçilme hakkının ağır şekilde ihlal edildiği belirtildi. Açıklamada, "Bu yapılan halkın iradesine  bir kez daha darbe değilse nedir? Kayyumu meşrulaştırmak için soruşturmalar olduğunu söylemekte,  şunu hepimiz biliyoruz ki yargı yoluyla suç kesinleşinceye kadar herkes suçsuzdur. Ki yargının  kamuoyunun yakından tanıdığı insanlara Demokratik Toplum Kongresi (DTK) dosyalarında anlaşılması çok zor cezalar  veriyor olmasına rağmen" ifadelerine yer verildi.


'Antidemokratik uygulamalar giderek artmaktadır'


İktidarın pandemi döneminde muhalif belediyelerin aşevi hesabına bile bloke koyduğuna dikkat çekilen açıklamada, bütün bu uygulamaların birlik, beraberlik ve  dayanışma  içinde olunması  gereken sürecin ciddi anlamda  zedelemekte olduğuna dikkat çekildi. Ülkede seçme ve seçilme hakkının ayaklar altına alınmakta olduğunun kaydedildiği açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Antidemokratik uygulamalar giderek artmaktadır. İktidarın istediği yönde hareket etmeyen muhalif emek ve meslek örgütleri tasfiye edilmek istenmektedir.


Mezarlık saldırılarına dikkat çekildi


Bölgemizde tarihte hiçbir dinde ve hiçbir inançta örneği görülmemiş bir şekilde mezarlıkların tahrip edilmekte ve sitesinin bahçesinde oyun oynayan 7-8 yaşlarındaki çocuklar silahlarla kovalanmaktadır. Ekonomik göstergeler her gün kötü sinyaller verirken, işçiler ve emekçiler geçim derdindeyken siyasi iktidar bir yandan darbe tartışmalarıyla mağduriyet gündemi yaratıp diğer yandan da atanmış memurlarıyla seçilmiş belediye başkanlarına darbe yapmaktadır. Bizler Amed Emek ve Demokrasi Platformu olarak bütün darbelere karşı olduğumuzu her koşulda belirtiyoruz. Seçimle gelen seçimle gitmelidir. Demokrasinin en basit kuralı ortadan kaldırılmamalı. Bu yapılanları adlandırmakta zorlanıyoruz. Amed Emek ve Demokrasisi platformu olarak kayyım uygulamalarından derhal  vazgeçilmesini, yerlerine kayyım atanan bütün yerel yönetim seçilmişlerinin görevlerine iade edilmesini istiyoruz."

( Kaynak: JINNEWS)
Editör: Haber Merkezi