DİYARBAKIR - Aralık ayında olağanüstü kongreye gidecek olan HDP Diyarbakır İl Örgütü, güçlü bir yönetimle iktidarın saldırılarına cevap olmayı hedefliyor. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, Aralık ayında 3’üncü Olağanüstü Kongresi'ni gerçekleştirecek. Son 2 buçuk yıldır iktidar tarafından yürütülen tüm gözaltı, tutuklama ve saldırılara karşı çalışmalarını sürdüren il örgütü, yapacakları kongreyle yeni döneme güçlü bir şekilde cevap olmaya hazırlanıyor. HDP İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, kongre kararı ile baskılara cevap olmaya çalıştıklarını söyledi. 

HEDEF GÜÇLÜ BİR YÖNETİM 

Yaklaşık 2 buçuk yıldır il örgütünün tüm baskılara rağmen çalışmalara devam ettiğini kaydeden Ceylan, “Bugüne kadar bize dönük birçok gözaltı ve tutuklamalar yapıldı. Farklı nedenlerden dolayı çalışmalardan uzak kalan arkadaşlarımız oldu. Bu arkadaşlarımızın yerini doldurduk ama önümüzdeki dönem için yeterli değil” dedi. Bu nedenle kongreye gittiklerini ve kongre ile amaçladıkları iki hedeflerinin olduğunun altını çizen Ceylan, “Bunlardan biri güçlü bir yönetim oluşturarak Diyarbakır halkına öncülük yapmak, bir diğer hedef ise baskılara karşı cevap olmak. 7 Haziran’dan bu yana AKP ve MHP iktidarı tarafından çokça yönelim oldu. Bundan kaynaklı da HDP Diyarbakır İl Örgütü birçok zorluk yaşadı. Fakat bu saldırılara rağmen sonuç alamadılar. Çünkü halkımız her koşulda partisine sahip çıktı ve bu sürece kadar geldi. Gelinen aşamada siyaset bizden görev almamızı istiyor. Biz de bu sorumlulukla halkımıza hizmet vermek için sahaya iniyoruz” ifadelerini kullandı. 

KONGRE HAZIRLIKLARI

Canlı bir enerjiye sahip olmak için kongre hazırlıkları kapsamında kolları sıvadıklarını dile getiren Ceylan, hazırlıklara dair şunları söyledi: “Yönetimsel anlamda sorunsuz ve eksiksiz bir çalışma ortaya koymak ve yapacağımız kongrenin kitlesel olması için kongre hazırlık komisyonumu kurduk. Komisyonumuz kentte ne kadar sivil toplum örgütü ne kadar dernek varsa, bugüne kadar hepsini gezip HDP’nin nasıl bir yönetime sahip olması için görüş alış verişinde bulundu. Tespit ve önerilerini aldı. Şimdiye kadar ciddi bir sahiplenme var. 2 Ekim itibariyle de kongre başvurularını almaya başladık.”

KONGREYE KATILIM ÇAĞRISI

Kongreye güçlü katılım çağrısında bulunan Ceylan, “İktidarın tüm saldırılarına karşı güçlü bir yönetim ve güçlü bir Diyarbakır için herkesi kongreye katılmaya davet ediyorum. Kongremizi büyük bir şölen havasında geçmesi için halkımız destek vermeli. İnancımız tam. HDP her zaman umut olmaya devam edecektir” dedi.

( MA)

Editör: Haber Merkezi