HABER MERKEZİ – Yeni yılan farklı zaman dilimlerinde giren ülkelerin en sonuncusu Amerikan Samoası olacak.  Güney Pasifik'teki ada, saat 14.00'te yeni yılı karşılayacak.

Dünyanın birçok büyük kentinde yılbaşı için kutlamalar yapıldı. Yeni yıla farklı zaman dilimlerinde giren ülkelerin büyük şehirlerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Havai fişekler bazı ülkelerde yasaklanırken, bazı ülkelerde de rekor sayılarda patlatıldı.


Pasifik Okyanusu'ndaki ada ülkeleri Samoa ve Kiribati dünyada 2020'ye ilk giren ülkeler oldu. Deutsche Welle Türkçe’nin geçtiği haberde, bu iki ada ülkesi Türkiye saatiyle dün saat 13.00'te yeni yıla girerken, Samoa'na kızamık salgını, Avustralya orman ve çalı yangınlarıyla, Çin'e bağlı özerk yönetim Hong Kong ve Hindistan protestolar eşliğinde 2020’yi karşıladı.


Farklı zaman dilimlerine sahip olan ABD'nin doğu kıyılarında yeni yıla bu sabah 08.00'de girilirken, dünyada 2020'yi son karşılayan ülke ise Amerikan Samoası olacak.  Güney Pasifik'teki ada, bugün saat 14.00'te yeni yılı karşılayacak. (MA)

Editör: Haber Merkezi