Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenler katledildikleri yerde anıldı. Anmada konuşan katliamda hayatını kaybeden Korkmaz Tedik’in annesi Zöhre Tedik, ‘24 Haziran seçimlerinde bunlardan hesap soralım’ dedi

Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenler, 32. ayında Ankara Garı önünde anıldı. Her ayın 10’unda yapılan anmaya, yaşamını yitirenlerin yakınları, yaralılar, Suruç Aileleri İnisiyatifi, siyasi parti ve sendika temsilcileri ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu ve HDP milletvekili adayı Veli Saçılık katıldı.

‘Adalet gelinceye kadar…’

Anmaya katılanlar, katliamın yaşandığı saat 10.04’te saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından açıklama yapan 10 Ekim-Der Başkanı Mehtap Sakinci, “Bu katliamın gerçek sorumluları 19 IŞİD sanığı değil. Biz henüz bu katliamın gerçek sorumlularını mahkeme salonlarında görmüş değiliz. Bu zamana kadar şunu diyebiliriz ki katliam kapsamında gerçek adalet gelinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi. HDP’li Filiz Kerestecioğlu da şunları söyledi: “Ben 10 Ekim günü bu alandaydım. Bir savcının olay yerine ne kadar geç geldiğine tanıklık ettim. Ama o savcıların şimdi mütalaa vermek için ne kadar acele ettiklerini görüyorum. Onun için diyorum ki bu davada henüz mütalaa verilemez. Çünkü davaya ilişkin tüm deliller, toplanmış değil.” Katliamda hayatını kaybeden Korkmaz Tedik’in annesi Zöhre Tedik ise mücadeleyi yükseltme çağrısı yaparak şöyle konuştu: “Bunlar oyları artsın diye o dönem bu katliamı yaptılar. Daha sonra kendileri bunu ifade etti. Bizler de 24 Haziran seçimlerinde bunlardan hesap soralım. Çocuklarımızın kanının yerde kalmaması için her alanda mücadelemizi yükseltelim”
Editör: Haber Merkezi