ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ, Ankara'daki tren kazasında yaşamını yitiren 9 kişiden birinin HDP Bozava Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Yetim olduğu öğrenildi.


Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren (YHT) sabah erken saatlerinde Yenimahalle ilçesinde kılavuz lokomotif ile çarpıştı. Yaşanan kazada Ankara Valiliği ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre; 9 kişi yaşamını yitirdi, 3'ü ağır olmak üzere 47 kişi de yaralandı.


Kazada yaşamını yitiren yolculardan birinin Urfa'nın Bozova ilçesinden Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) belediye başkan aday adayı olan Yusuf Yetim olduğu öğrenildi. Yetim'in ailesi cenazeyi almak üzere Urfa'dan Ankara'ya doğru hareket etti.


YUSUF YETİM KİMDİR?


Urfa'da 1965 yılında doğan Yusuf Yetim, 24 Haziran'da yapılan genel seçimlerinde (27'inci dönem) HDP'nin Urfa'dan Milletvekili Adayı olmuştu. Evli ve bir çocuk babası olan Yetim, çeşitli bakanlıklarda müşavirlik görevinde bulundu.Başbakanlık Özelleştirme İdaresi’nde uzman olarak da görev yapmış olan Yetim, Refahyol iktidarı döneminde Devlet Bakanı Nevzat Ercan’ın danışmanlığını yapmıştı.
Editör: Haber Merkezi