HABER MERKEZİ – Gebze M Tipi Kapalı Cezaevi önünde açlık grevlerine dikkat çekmek için seslerini duyurmaya çalışan annelere yönelik polis müdahalesine sosyal medyadan binlerce kişi tepki gösterdi. “#AnnelerDirenişte” tagı ve “Gebze Cezaevi” konusu twitterda gündemin en üst sırasına çıktı.

Günlerdir Gebze M Tipi Cezaevi önünde açlık grevindeki çocuklarının durumuna dikkat çekmek için eylem yapan ve hemen hemen her gün müdahaleye maruz kalan annelerin jopla taciz edilerek iteklenmesi büyük tepki çekti. 9 Nisan'dan bu yana Gebze Cezaevi önünde nöbet eylemi yapan kadınlara bugün bir kez daha polis müdahale etti.


Anneler, yürüyüp uzaklaşmalarına rağmen sivil bir polisin elindeki jopla sırtlarından iteklemesi ve taciz etmesi kameralara yansıdı. Zaten yürüyen ve uzaklaşmaya çalışan annelere polisin sürekli “yürü” diyerek bağırması, hakaret etmesi ve jopla iteklemesinin görüntüleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.


Binlerce sosyal medya kullanıcısı polise tepki gösterdi. Hem açılan "#AnnelerDirenişte" tagı hem de "Gebze Cezaevi" konusu twitterda en çok konuşulan ve ilk iki sırayı alan konu oldu.


Siyasetçisinden milletvekiline, gazetecisinden sanatçıya, kadın örgütlerinden sivil toplum örgütlerine, tanınmış şahsiyetlere kadar binlerce kişinin gösterdiği tepkilerden bazıları şöyle:


“Bu zulüm yanınıza kalmaz! Tecrite karşı açlık grevinde olan çocukları için, Gebze Cezaevi önünde nöbet eylemi gerçekleştiren annelere, polis hakaret ederek jopla saldırdı. İnsanlıktan nasibini alamamış bir zihniyetin bu faşizan saldırısı kabul edilemez.”


“Tecrite karşı direnişlerini sürdüren anneler Gebze Cezaevinin önündeki nöbet eylemine 11. gününde devam ediyor. Anneler ‘biz barış için tecridin kalkması için, evlatlarımızın yaşaması için her türlü hakaret ve işkenceye göğüs geriyoruz."


“Annelerimiz sizin gibi ağababalara ve kölelerine boyun eğmez. Annelerin yüzündeki kararlılık ve inanç size ders olsun!”


“İşte bu faşizm! İnsanlık aramayın, faşizm ile insanlık yan yana gelmez. Sanmayın ki yargılanmayacaksınız, yaptığınız işkence yanınıza kar kalacak.”


“Bunun adı hadsizliktir, terbiyesizliktir, hukuksuzluktur. Çocuklarının yaşamı için oraya giden annelere bunu reva gören iktidar ve iktidardan güç alanlar elbet bir gün adalet önünde hesap vereceklerdir.”


“Elbette O beyaz tülbentlerin altında ezileceksiniz bir gün!”


“Gebze Cezaevi önünde ölüm olmasın yaşam olsun diye ana yüreği ile çırpınan bu güzel yürekli insanların ayağının altını öpecek bir devlet, bir polis, bir toplum, bir ülke maalesef yok...”


“Açlık grevinde olan çocukları için, Gebze Cezaevi önünde nöbet eylemi gerçekleştiren annelere, polisin bu şekilde müdahalesi vicdanları yaraladı.”


"İnsanlıktan nasibini alamamış bir zihniyetin bu faşizan saldırısı kabul edilemez."


"Din, İman, Kur'an, Peygamber'den dem vurursunuz, bize de terörist, hain, dinsiz der durursunuz, peki bu yaptığınız zülme ne diyorsunuz?"


"Asla asla asla unutulmayacak!"


"İnsanın onurunu kırmaya yönelik davranışta bulunmaktan daha sefilce bir şey yok sanırım. toplumun genelinde karşılığı olması da ayrıca kanıma dokunuyor. şu görüntülere amasız, fakatsız karşı çıkılması gerekiyor."


"Barış isteyen analarımıza yapılanları gördüm. Üzüldüm, kahroldum. Ama biliyorum ki kötülük kaybedecek, insanlık kazanacak." ( Kaynak MA)
Editör: Haber Merkezi