ANTEP - Antep’te aralarında siyasetçilerin de olduğu 91 kişi hakkında açılan davada, 62 kişiye “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 339 yıl 7 ay hapis cezası verildi. 

Antep Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 14 Temmuz 2020’de başlatılan soruşturma kapsamında aralarında Antep Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) yönetici ve üyelerin de olduğu 91 kişi gözaltına alındı. Antep 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 91 kişi hakkında “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” gerekçesiyle açılan dava karara bağlandı.   

BİN YIL HAPİS CEZASI TALEBİ 

Dün görülen ve bazı tutuksuz sanıklar ile avukatlarının katıldığı duruşmada, iddia makamı bir önceki duruşmada mahkemeye sunduğu mütalaasını tekrarladı. Savcı, Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) toplantısına, İHD'nin tecride karşı yaptığı basın açıklamalarına katılmak, KÜRDİ-DER’in üyesi olmak, Newroz'a katılmak, cezaevlerinde yaşamlarına son veren Zülküf Gezen ve Ayten Becet’in mezarlarını ziyaret etmek, kurban derisi toplamak gibi suçlamalar ile aralarında siyasetçilerin de olduğu 90 kişi hakkında toplam bin yıla yakın hapis cezası, bir kişi hakkında ise beraat istedi. 

BERAAT TALEBİ

Avukatlar ise suçlama konusu yapılan toplantı ve basın açıklamalarının yasal olduğunu, müvekkillerinin her hangi bir suç işlemediklerini belirterek, beraat talebinde bulundu. 

MAHKEME KARARINI AÇIKLADI

Avukatların savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, “örgüt üyeliği” iddiasıyla Abdullah İnce, İsmail Berkpınar, Mehmet Özkan, Müslüm Kılıç, Selman Tutumlu’ya 7 yıl 6’şar ay; Ahmet İlbaş, Abdullah Açar, Ali Yıldız, Abdulmutalip Kılıç, Atiye Okay, Ayfer Doğan, Azime Balı, Bahri Yariş, Birgül Yıldırım, Bircan Demir, Cengiz Tunç, Durri Kaygusuz, Emin Kavak, Fatma Dikici, Fatma Lebe, Faik Dursun, Guli Yaman, Güler Erat, Habat Gengeç, Hamza Bayındır, Halil Kılıç, Hatice Küçüker, Habibe Öcal Tişkiya, Hasan Saran, Hurşit Besle, İbrahim Kaya, Mehmet Karayılan, Kasım Şan, Mahmut Aycan, Mehmet Aşkar, Mehmet Çiftçi, Mehmet Şahin, Mehmet Zeki Demir, Mustafa Tunç, Münevver Yılmaz, Nafi Demir, Nesibe Çınar, Nuray Göktepe, Ömer Faruk Koç, Remziye Erdem, Raziye Kuş, Sedika Yaman, Sultan Bayındır, Songül Koçdağ, Sevinç Selçuk, Şükrü Özalan, Tahir Altuğ’a 6 yıl 3’e ay hapis cezası verdi.

28 KİŞİYE BERAAT

 “Örgüt propagandası yapmak” gerekçesiyle 10 kişiye 10’ar ay hapis cezası vererek hükmün açıklanmasını geriye bırakılmasına karar veren mahkeme, 28 kişi hakkında ise beraat kararına hükmetti. Mahkeme ayrıca yaşamını yitiren Mustafa Yücel’in dosyasını da düşürdü.  ( Kaynak:MA )

Editör: Haber Merkezi