ANTEP –ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Antep’te HDP ve CHP'nin de aralarında yer aldığı 18 siyasi parti, STK ve STÖ, önceliği yerel seçimler olan Demokrasiye Çağrı Grubu'nu deklere etti.


MA'nın haberine göre; Antep’te Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Emeğin Partisi (EMEP), Özgürlük Dayanışma Partisi (ÖDP), Kürdistan Komünist Partisi (KKP), Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), YEŞİLSOL Parti, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Özgür Düşünce Derneği, İnsan Hakları Derneği (İHD), Özgür Hukukçular Derneği (ÖHD), Cizreliler Derneği, Bingöllüler Derneği, Vangölü Çevresi Derneği ve Gıda Mühendisleri Odası İl Temsilciliği Demokrasiye Çağrı Grubu adı altında birleşti. Grup, Özgür Düşünce Derneği binasında düzenlenen toplantıyla kendisini deklere etti.


Toplantıda grup adına konuşan Özgür Düşünce Derneği Yöneticisi Mehmet İletmiş, halkın iradesinin çiğnenerek yok sayılamayacağı ve seçilmişlerin sadece halk tarafından görevden alınabileceği demokratik yerel yönetimlerin oluşabilmesi için mücadele yürüteceklerini belirtti.


‘HEDEF DEMOKRATİK YEREL YÖNETİM’


Kentin yönetimiyle ilgili olarak söz sahibi olmak istediklerini belirten İletmiş, katılımcı yerel yönetimlerin demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu söyledi. Etkin ve demokratik yerel yönetim için merkezi vesayeti ortadan kaldıran, yerelin yetkilerini genişleten anayasal ve yasal düzenlemelerin biran önce yapılmasını istediklerini dile getiren İletmiş, şöyle devam etti:  “Mücadelemiz, mevcut baskıcı ve demokrasi karşıtı iktidar ittifakını geriletmek ve egemenlik alanını daraltmaktır. Elde edilecek her başarı, 31 Mart sonrasında da demokrasi mücadelesini geliştirecektir. Katılımcı yönetim, ayrımcılık ve şiddetle mücadele eden; dürüst, şeffaf, hesap verebilir yönetim anlayışına sahip; rant değil halk için belediyeciliği savunan, kent olanaklarına erişimin önünü açan ve kentin geleceğini koruma kararlılığında olan yerel yönetimleri inşa edebilmek için bir araya geldik.”


İletmiş, önceliklerinin yerel seçimler olduğunu, ancak grubu yerel seçimlerden sonra devam ettirmek istediklerini söyledi.
Editör: Haber Merkezi