"İşçiyi Satarak Seçim Kazananlar Sevinmesin İşçi Sınıfı Hesabını Soracaktır"

 

Genel İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şube 2. Olağanüstü Genel Kurulu seçimleri gergin bitti.

Mücadele Birliği Wep Sitenin haberine göre; Mevcut Şube Başkanı Ahmet Arıkan'ın başkan adayı olduğu Beyaz listeye 15 oy farkla Murat Aydoğan'ın başkan adayı olduğu Kırmızı Liste seçimi kazandığını ilan etti.

Murat Aydoğan'ın Başkan adayı olduğu Kırmızı Liste henüz sayım bitmek üzereyken seçimi kazandığını ilan etti. Bunun üzerine mevcut yönetim ve işçilerin bir çoğu tepki gösterdi.

Yönetim Kurulu üyesi Ali Ekber Eraslan "İşçi arkadaşlar, belediyeyle genel merkezle kirli ilişkileri olanlar türlü ayak oyunları yapanlar, seçimi kazandığını ilan ediyor. Bizler bu seçimin hangi pazarlıklar yapılarak kazanıldığını çok iyi biliyoruz. Onurlarını satarak seçim kazananlar işçi sınıfına ihanet edenlerdir" dedi.

Tartışma iki tarafın delegeleri arasında birbirlerini darp edecek bir kavgaya dönüştü. Genel Merkez'den taraf olanlar "kavga var' diyerek polisin müdahalesini istedi. Bir süre sonra genel kurul seçiminin sona erdiği ilan edilerek salon boşaltıldı. İşçiler "Kahrolsun İşçi Düşmanları", "İşçiler Elele Komitlere" sloganları atarak genel merkezle işbirliiğini protesto etti.

Dışarıda işçilere seslenen Ahmet Arıkan "Biz bütün süreç boyunca, türlü ayak oyunlarına, kışkırtmalara, delegelere çirkin tekliflere rağmen sakinliğimizi, iyi niyetimizi koruduk. Fakat burada yapılan belediyeyle, işçinin tabandan örgütlenmesini hazmedemeyen genel merkezle kirli ilişkiler içinde türlü oyunlarla işçiyi satmaktır. Biz eksiğimizle hatamızla hep emekten işçiden yana olduk. Koltuk derdinde olmadık. Yönetimde kalmak için ayak oyunlarına kirli ilişkilere girmedik. Burada delege arkadaşlarımızın öfkesi oy sayısına değil, işçi sınıfına yapılan ihanetedir. İşçiye ihanetin de hesabı sorulur, sorulacaktır.

Şimdi seçimi kazanmış olabilirler. Ama keşke bu seçimi dürüstçe işçinin gerçek iradesiyle kazanmış olsalardı. Biz de kendilerini tebrik ederek ayrılsaydık. Fakat seçimi kazananlar sevinmesinler, yönetim bizde diye rahatlık duymasınlar çünkü işçi hesap sormayı öğrendi. Bizim emek mücadelemiz, sınıf mücadelemiz devam edecek ve biz olmazsak da işçiler bu ihanetin hesabını soracaktır. Buradan hodri meydan diyorum. Bakalım belediyeyle, genel merkezle pazarlık yaparak yönteme gelenler yarın işçilerin hakkı söz konusu olduğunda karşılarında dik durabilecekler mi? Biz emeğin alın terinin mücadelesini verdik. Sınıf mücadelemiz devam edecek ve elbet işçi sınıfı kendisini satanlardan, işçi sınıfına ihanet edenlerden hesap soracaktır" dedi.

Caferağa Spor Salonu'ndan sendika şubesine geçilerek burada durum değerlendirmesi yapıldı. Değerlendirme sırasında bazı sendika ve kurumlardan yönetici ve işçiler de gelerek toplantıya katıldı.

Bu arada darp edilenler hastaneye giderek darp raporu aldı.

Ahmet Arıkan ve Cem Karasoy ikibuçuk yıldır yaşanan gelişmeleri ve genel kurul toplantısında yaşananları değerlendirdi. "Bundan sonra mücadelemiz çok daha çetin okacak. Her birimiz komitelerimzi taban örgütlenmemizi güçlendirmek için daha çok çalışmak zorundayız. Yönetimde bizlerin olması gerekmiyor ama işçinin emeğini savunacak belediye ve genel merkez karşısında, işçiyi saymaya çalışanlar karşısında dimdik durabilecek arkadaşlarımızın olması gerekiyor. Bundan sonra her birimiz işçinin içinden öncü arkadaşlarımızı bulmak yetiştirmek komitelerimizi ve tüm belediyelerdeki sınıf örgütlenmesini güçlendirmek için çalışmalıyız. Ve işçiyi satan yönetimlere son verecek bir sınıf yaratmak için mücadele etmeliyiz" dediler.

"İki kez üst üste yönetime seçerek, emeğinize sahip çıkarak onurlu bir mücadele yürütme şansı verdiniz, seçtiğiniz yönetimin arkasında oldunuz. Birlikte bu onurlu mücadeleyi vermemizi sağlayan tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz" denildi.

İşçiler ise seçimin kirli ilişkiler, rüşvetler, satın almalarla sağlandığını çok iyi bildiklerini ifade ederek "Kavgamız burada bitmedi. Biz seçimi kaybettiniz diye sizden vazgeçnedik bunu bilin. Bundan sonra daha çok birbirimize sahip çıkmak gerekiyor. Yeni insanları komitelerimize katmak için çaba göstereceğiz. Sizin de emeklerine sağlık. Bu yönetimle işimiz çok daha zor olacak ama hep beraber mücadeleye devam" dediler. Gün boyu genel kurul toplantısını takip eden Bayrampaşa Belediyesi'nde işten atılan İzeetşn Akan da söz alarak kendi deneyimlerini aktardı.

Bu süreçte inanılmaz derecede kirli işler, oyunlar, pazarlıklar, adam satmalar gördük. Ama dürüstçe çalışan mertçe işçinin hakkını savunan bunun karşılığını görecektir. Ben üç aydır şantiyeye giremediğim halde işçi yine beni delege seçti. Bizim onurunu satanlara işçiyi satanlara karşı dürüst arkadaşlarımızla birlik olmamız lazım. Yönetimler geçici işçi hep var olacak.İşçi de hakkını almayı bilecek"dedi.

(Kaynak: https://www.mucadelebirligi10.net/index.php/haber/7298-i-sciyi-satarak-secim-kazananlar-sevinmesin-i-sci-sinifi-hesabini-soracaktir?fbclid=IwAR2I8rTzQiFo2E4UnLNw3Wo5v0Zxbeh2E88kuXAjW9UX90urlTOZch

Editör: Haber Merkezi