ANKARA - AKP’den milletvekili aday adayı olan Feramuz E., yanında çalışan kadını “Arkamda AKP” var diyerek taciz ve tehdit etti. Yapılan şikayet başvurusundan 2 ay sonra hakkında uzaklaştırma kararı verilen şahıs, tehditlerine devam ediyor. 

AKP’den 2015 yılında Konya milletvekili aday adayı olan Feramuz E., Ankara’da bulunan tarım firmasında işe yeni başlayan kadını taciz ve tehdit etti. “Tanıdığım milletvekilleri var, kimse bana bir şey yapamaz, AKP arkamda” diyerek taciz ve tehditlerine devam eden Feramuz E., kadının kendisini şikayet etmesi üzerine ise avukatı olduğunu söylediği başka biri tarafından aratarak tehditlerini sürdürdü.

Taciz ve tehditlere maruz kalan ve güvenliği için ismini vermek istemeyen R.A., Mezopotamya Ajansı’na (MA) maruz bırakıldıklarını anlattı. 

TECAVÜZLE TEHDİT ETTİ

Ocak ayında Feramuz E.’ye ait firmanın ilanını gördüğünü ve bunun üzerine işe başvurduğunu belirten R.A., “Ben sözlüyüm. İşe başladıktan bir süre sonra sözlümü bana kötülemeye başladı. Belli bir süre çalıştıktan sonra Adana’da ortakları olduğunu söylediği bir fabrikanın işlerine bakmak, toplantılar almak için oraya gitmemiz gerektiğini söyledi. Ofisteki çalışanlar ve ben kendisiyle Adana’ya gittik. Adana’da ayrı odalarda kaldık ama daha son otel kayıtlarına ikimizi aynı odaya kaydettiğini öğrendim” dedi.

Fabrikadan otele dönüş yolunda Feramuz E.’nin kendisini taciz ettiğini ifade eden R.A., “Karşı çıkınca beni tehdit etti. Kendisi normalde Konya’da yaşıyor, haftanın 5 günü Ankara’ya geliyordu. Bana ‘seni Konya’ya kaçırırım ve il sınırına girdiğimiz an hiçbir Allah’ın kulu bulamaz. 15 gün yanımda kalman yeterli seni hamile bırakacağım, mecbur beni sevecek bana katlanırsın’ dedi. Yolda kimse yoktu, çok korktum. O gün Ankara’ya döndük ve döner dönmez istifa ettim” diye belirtti.

TEHDİT MESAJLARI 

İstifa ettikten sonra da taciz ve tehditlerin devam ettiğini söyleyen R.A., “Mesajlarının hepsi bende. Bir gün beni farklı bir numaradan aradı. Yanımda arkadaşım ve kardeşim de vardı, onlar da her şeyi duydu. Bana yine ‘Seni kaçıracağım, götüreceğim benim arkamda AKP var. Sen kimsin, ben Meclis’e girip çıkıyorum, milletvekillerini tanıyorum beni korurlar sen kim oluyorsun’ dedi” ifadelerini kullandı.

ŞİKAYETTEN 2 AY SONRA UZAKLAŞTIRMA 

Feramuz E.’nin kendisini bir gün evinin önünde saatlerce beklediğini ve bunu daha sonra attığı bir mesajda itiraf ettiğini belirten R.A., bunun üzerine savcılığa şikayette bulundu. Ocak ayının sonunda şikayette bulunduğunu söyleyen R.A., şikayetinden 2 ay sonra uzaklaştırma kararının verildiğini dile getirdi. R.A.’nın şikayeti üzerine 29 Nisan’da 90 günlük uzaklaştırma kararı verildi. Koruma kararının ardından şahsın avukatı olduğunu söyleyen başka biri tarafından aranarak şikayetten vazgeçmesi için tehdit edildiğini belirten R.A., “Bu numara beni defalarca aramaya devam etti” dedi.

İKİNCİ ŞİKAYETİ İŞLENMEDİ

Yaşadıklarını sosyal medya platformu twitter üzerinden de paylaşan R.A., bu kez de paylaşımlarını kaldırması için tehdit edildiğini söyledi. Feramuz E.’nin yeni açtığı başka bir hesaptan kendisine mesajlar atmaya devam ettiğini belirten R.A., şöyle devam etti: “Bunun üzerine tekrar karakola gidip şikayetçi olmak istedim. Uzaklaştırma kararı var ve bana mesajlar atmaya devam ediyor. Bunu şikayet etmek istedim ama karakoldaki memurun bana söylediği şu oldu; ‘engelleyemiyor musun?’ Bunun üzerine ‘onu ben de akıl ettim ve engelledim ama şikayetçi de olmak istiyorum’ dedim. Bu sefer de bana ‘kesin mi’ diye sordu. ‘Kesin’ dedim ve şikayetimi almaları için bekledim. Bir süre bekledikten sonra mesajların çıktısını almadığım gerekçesiyle şikayetimi almadılar. Mesaj çıktılarını alıp öyle şikayete gelmemi istediler. Şuan çalışıyorum, çok fazla izin alamıyorum. O gün fırsat bulup gidip şikayetçi olmak istedim ama bunu söyleyerek şikayetimi almadılar. İşe yürüyerek gidip geliyorum ve tedirgin oluyorum.” 

MA / Zemo Ağgöz

Editör: Haber Merkezi