HABER MERKEZİ- “Turistin görebileceği herkesi aşılayacağız” açıklamasından sonra yabancı turistler için hazırlanan reklamda turizm çalışanlarının “aşılandım” yazılı maskeler takması tepkiye neden oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, “Go Türkiye” isimli seyahat rehberi platformunun yabancı turistler için hazırladığı reklamda turizm çalışanlarının “Aşılandım” yazılı maskeler takması sosyal medyada tepkiye neden oldu.

Almanya’da basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız ki tedbirlerimizi alalım” sözlerinin ardından yayınlanan reklama çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi. Platformun Twitter hesabında paylaşılan videonun üstüne İngilizce “Temizlenmiş tatil köyleri ve aşılanmış personel! Biz buna turizm için çifte güvenlik diyoruz” yazıldı.

Geçen sene milyonlarca turistin Türkiye’nin ‘keyfini çıkardığı’ aktarılan videoda ayrıca “Bu yaz bütün çalışanları aşılattık” denildi.

Gelen tepkiler ardından video silindi. 

Kemal Kılıçdaroğlu

@kilicdarogluk

Bayramı da milletimize zehir etmeyi başardınız. Kendi milletini aşağılayan bir bakanlığımız da oldu en sonunda! Turizm sektörünün bu gelirlere ihtiyacı var. Arada sırada liyakatlı birileriyle çalışsanız çok iyi olurdu.

@RTErdogan

@MehmetNuriErsoy

!

Tweet

Yeni Tweetleri göster

Sohbet

Meral Akşener

@meral_aksener

Pandemide sadece çile ve zorluk çektirdiğiniz bu aziz millete, şimdi de utanmadan bunu yaptınız. Yazıklar olsun.

Tweet

Yeni Tweetleri göster

Sohbet

Ali Babacan

@alibabacan

Kendi vatandaşını bu kadar değersiz gören bir iktidarı hak etmiyoruz. Bu milleti aşısız bıraktılar. Turizm sektörü de dahil tüm ülkeyi batırdılar. Algı yönetimi için yine tweet sildiler ama video her yerde dolaşımda. Vatandaşını aşağılayarak, kandırarak ülke yönetilmez.

Tweet

Yeni Tweetleri göster

Sohbet

Ahmet Davutoğlu

@Ahmet_Davutoglu

Allah sizi ıslah etsin! Ülkemizin, milletimizin onurunu turiste yaranacağız diye nasıl böyle ayaklar altına alabilirsiniz? Sayın Bakan onur kelimesinin sizin için bir anlamı var mı bilmem ama istifa onurlu bir davranıştır!

Editör: Haber Merkezi