ANKARA - Aralarında ATO Başkanı Ali Karakoç ve SES yöneticilerinin de olduğu hekim ve sağlık emekçileri Ankara Şehir Hastanesi önünde gözaltına alındı.

MA'nın haberine göre; Ankara Şehir Hastanesi’nde özlük hakları için seslerini duyurmak isteyen sağlık emekçileri gözaltına alındı. Gözaltına alınanların isimleri şöyle: “Ankara Tabip Odası (ATO) Genel Başkanı Ali Karakoç, ATO Yönetim Kurulu üyesi Ayşe Uğurlu, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube Eşbaşkanları Kubilay Yalçınkaya ve Nazan Karacabey, İbrahim Kara, Yüksel Delce, Mahmut Konuk, Osman Çokaman.”

Müdahale edilen açıklamadan sonra sağlık çalışanları hastane önünde alkışlı protesto gerçekleştirdi.

GÖZALTI TEHDİTİ

Hastane önünde konuşan SES Genel Sekteri Pınar İçel, açıklama yapmanın Anayasal hak olduğunu belirtti. Polisler, İçel’i gözaltına almakla tehdit etti.

Haber takibi yapan basın emekçileri de engellendi ve polis tarafından “provakasyon yapmakla” suçlandı.

Gözaltına alınanlar, sağlık kontrol ardından Ankara Emniyeti’ne götürüldü.

İZMİR

Sağlık ve Sosyal Hizmetler İşçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi, özlük haklarının verilmesi talebiyle Konak Kemeraltı’da açıklama yaptı. 

Sağlık ve sosyal hizmet alanında AKP'nin verdiği sözlerin hiçbirini yerine getirmediğini dile getiren SES Şube Eşbaşkanı Nursel Yücesoy, "Pandemi sürecinde iş yükümüz arttı, çok tehlikeli olan işyerlerimizde uzun çalışma saatleriyle, korunaksız ve korumasız ortamlardaki mesleki risklerimiz daha da ağırlaştı" dedi. 

Açıklama alkışlarla son buldu. 

MERSİN

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Sendikası (SES) Mersin Şubesi,  özlük hakları için basın açıklaması yaptı. Mersin Üniversitesi Araştırma Hastanesi Poliklinikleri önünde yapılan açıklamaya SES üyesi çok sayıda kişi katıldı. “3600 ek gösterge nerede! Vergi yükü azaltılsın! Şiddete Mobinge hayır” yazılı pankartın açıldığı açıklamada, “İnsanca yaşayacak temel ücret istiyoruz” dövizleri taşındı.

SES Mersin Şubesi Örgütlenme Sekreteri Sevgi Başkavak, pandemi dahil yağmurda, çamurda hakkımız olanı talep etmekten vazgeçmeyeceklerini ve her yerde görünen,  görünmeyen emeklerinin karşılığını almak için haykıracaklarını söyledi. Başkavak, “Siyasi iktidar tarafından bize söz verildiği halde halen düzenleme yapılmayan özlük haklarımız için mücadelemizi sürdüreceğiz. İktidar ve hiçbir şekilde sağlık emekçisini görmeyen Sağlık Bakanlığı; yıllardır ekonomik ve özlük haklarımız için bizi görmezden geldi, duymadı, yok saydı. Haklarımızı vermedikleri gibi her geçen gün haklarımızı budayan düzenlemelerle özlük haklarımızı daha da geriye götürdü. Bizi açlık sınırının biraz üzerinde sefalet ücretine mahkum etti” diye konuştu.

ANTALYA

SES Antalya Şubesi ve Antalya Tabip Odası (ATO), sağlık emekçilerinin özlük haklarının bir an önce verilmesini talep etti. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan sağlık emekçileri adına ortak açıklamayı SES Antalya Şube Eşbaşkanı Şükran İçöz yaptı. Siyasi iktidarın kendilerine verdiği sözü yerine getirmediğini ifade eden İçöz, özlük hakları için mücadele edeceklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi