BİTLİS- Bitlis Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyeleri yaptığı açıklama ile kadına yönelik artan şiddete tepki gösterdi.

Bitlis Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyesi avukatlar artan kadına yönelik şiddete ilişkin açıklama yaptı. Bitlis Adliyesi önünde Kadın Hakları Komisyonu adına açıklama yapan Avukat Berfin Ozan, demokratik, ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset ve hukuk alanında eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabilmelerinin önemine değindi.

KADINA ŞİDDET VE KADIN CİNAYETLERİ ARTTI

Ülkede artarak çoğalan kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerine dikkati çeken Ozan, “Biliyoruz ki, kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu değildir. Bu konu, sürdürülebilir, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yolu olup, politik, sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel güvenliği başarmanın da ön koşuludur” dedi.

28 GÜNDE 28 KADIN CİNAYETİ

Ülkede her gün yeni bir kadın cinayeti ve kadına karşı şiddet manşeti ile karşılaştıklarının altını çizen Ozan,kadın cinayetlerinin bireysel olaylar olmadığını söyledi. Ozan devamla şöyle konuştu: “Geçtiğimiz son 28 günde 28 kadın cinayeti işlendi. Bunlar sadece kamuya yansıyan sayılar ne yazık ki. Öldürülen kadınların yüzde 63'ü evli ve yüzde 72'si kendi evlerinde öldürülüyor. Bu da demektir ki kadınlar kendi evlerinde dahi güvende değiller. Geçtiğimiz hafta 92 yaşındaki Hanım Pınarlı, 23 yaşındaki komşusu tarafından tecavüz edilerek öldürüldü. Denizli'de Fatma Kovan eski eşi tarafından öldürüldü. Sakarya'da bir kadın sokak ortasında 5 yaşındaki kızının gözleri önünde yine eski eşi tarafından öldüresiye dövüldü. Bizler bugün Bitlis Barosu mensubu kadın avukatlar olarak diyoruz ki, kadın cinayetleri etkin politik bir sistem ile durdurulabilir. Bizler şiddet mağduru olan tüm kadınların ve bu kadınların ailelerinin yanındayız. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine son verilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz.” 

Editör: Haber Merkezi