ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Türkiye’nin dört bir yanından gelen baro başkanları ve avukatlar, çoklu baro projesine karşı bir yanda Meclis önünde seslerini duyurmaya çalışırken diğer yanda Ankara Adliyesi önünde miting gibi açıklama yaptı. Baro başkanları, savunma mitingini engelleyen Ankara Valiliği hakkında suç duyurusunda bulundu. Meclis’e yürümek isteyen avukatlara polis, biber gazı ve kalkanlarla müdahale ederek izin vermedi.

Ankara Valiliği’nin koronavirüs gerekçesiyle başkentte 15 günlük eylem yasağı alması üzerine barolar Anıtpark’ta yapmayı planladıkları Büyük Savunma Mitingi’ni düzenleyemedi. Bunun üzerine çok sayıda baro başkanı, önceki gün ve gecesini çoklu baro teklifinin görüşüldüğü TBMM’nin Çankaya Kapısı önünde bekleyerek geçirdi.


Baro başkanlarının tümünün komisyondaki görüşmelere katılma talepleri kabul edilmedi. Başkanlar, gece de Meclis önünde banklar üzerinde oturarak bekledi. Burayı bariyerlerle çeviren polis, alana sadece baro başkanlarının ve parlamento muhabiri kartı olan gazetecilerin girişine izin verdi.


Artı TV’den Sibel Hürtaş, alana girip başkanların eylemini takip etmek isteyince gözaltına alındı. Hürtaş, polis tarafından şiddet gördüğünü savundu.


‘SUSTURULAMAZ’


Baro başkanları ve avukatlar, Ankara Valiliği’nin 15 günlük eylem ve etkinlik yasağının “Büyük Savunma Mitingi”ni engellemesi üzerine Ankara Adliyesi önünde toplanarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Editör: Haber Merkezi