DİYARBAKIR - DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz, partinin Diyarbakır İl Örgütü binasına yapılan polis baskınına, “Bu saldırılar iktidarın bitme aşamasına geldiğini gösteriyor. Çöktürmek isteyenler çökenler” dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, sabah saatlerinde polisler tarafından baskın düzenlenen Bağlar ilçesindeki partinin Diyarbakır İl Örgütü binasında açıklama yapıyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekilleri Remziye Tosun ve Dersim Dağ da açıklamaya katıldı.  

DBP İl Eşbaşkan Yardımcısı Mehmet Ali Altınkaynak, baskında binalarının didik didik arandığını belirterek, aylık ve günlük çıkarılan gazete ve dergilere el konulduğunu belirtti. Yaşamını yitirmiş parti çalışanlarının fotoğraflarının olduğu posterlere de el konulduğunu söyleyen Altınkaynak, "Bu saldırı mevcut iktidarın iflasının göstergesidir. Saldırıyı Kürt siyasetini bitirme çabası olarak görüyoruz ve kınıyoruz" dedi.

'BİTME NOKTASINA GELDİLER'

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ise, partilerine yönelik baskıları "AKP-MHP'nin Kürt düşmanlığının devamı" olarak yorumladıklarını ifade etti. Kürtlerin bir bütünen saldırı altında olduğunu belirten Aydeniz, "Benzer şekilde Kürtlerin örgütlerine de saldırı gerçekleştiriliyor. Bunu siyasi bir operasyon olarak yorumluyoruz. Ancak bu saldırılar, iktidarın bitme aşamasına geldiğini de gösteriyor. Bundan kaynaklı böyle saldırıyor. Kürt siyaseti demokratik siyasette ısrar ediyor. Ancak iktidarlar çatışma ve savaşta ısrar ediyor. Gündemlerinde sadece Kürtleri asimile etmek, Kürt siyasetini tasfiye etmek var. Daha önceki iktidarlar nasıl bir sonuç alamadıysa bundan sonraki iktidarlar da bir sonuç alamayacak. Güvenlik siyasetiyle Kürtlere yaklaşanların isimleri nasıl şu an anılmıyorsa, bugünkü iktidarın ismi de anılmayacak. Bu saldırıların sebebi bitme noktasında gelmelerindendir" dedi.

'ÇÖKTÜRMEK İSTEYENLER ÇÖKÜYOR'

Kürtleri "çöktürme planı" ile çöktürmek isteyenlerin çökme aşamasına geldiğini vurgulayan Aydeniz, baskının yakın zamanda yapacakları büyük kongreyle de alakalı olduğunu kaydetti. Aydeniz, "Kongre çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyordu. Çalışmalarımızdan baskılara karşı bizi geriletemediklerini gördüler. Baskınla bize bize mesaj vermek istediler. Ancak bu mesaj, bizi daha fazla çalışmalara asılmamıza ve Kürtlerin özgürlüğü için mücadele yürütmemize neden oluyor. Halk içine çıkamıyorlar. Ellerinde sadece saldırı kalmış. Sadece saldırmayı biliyorlar. Eşitlik ve özgürlükten anlamıyorlar" ifadelerini kullandı.

Baskın sırasında TJA bayraklarına el konulmasına da tepki gösteren Aydeniz, şöyle devam etti: "TJA hem bizim için hem tüm Kürtler için hem de kadın örgütleri için meşrudur" diye kaydetti. Aydeniz, kriminalize çalışmalarının sonuç vermeyeceğine vurgu yaparak, "Kadın çalışmalarını her yerde devam edeceğimizi belirtiyoruz. Bizi bitiremeyeceksiniz. Biten sizsiniz.”

( Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi