AYDIN- Emek ve Demokrasi Platformu, artan nefret söylemlerine basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Platform, daha önce de benzer olayların yaşadığını ve yeni travmaların yaşanmaması için herkesin sorumlu davranması gerektiğini dile getirdi.


MA'nın haberine göre; Aydın Emek ve Demokrasi Platformu son günlerde artan nefret dili ile ayrımcı söylemlere ilişkin Eğitim Sen Şube binasında düzenledikleri toplantısıyla kınadı. Çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisinde destek verdiği açıklamayı Emek ve Demokrasi Platformu adına Eğitim Sen Şube Başkanı Kadir Özdemir yaptı.


‘İKTİDARDA KALABİLMEK İÇİN KULLANILAN DİLİ BIRAKIN’


Bir toplumda şiddetin tırmanmasında tüm vatandaşların sorumluluğu olduğu gibi siyasetçilerin yönetenlerin de sorumluluğu bulunduğunu belirten Özdemir, siyasilerin ve hükümetin toplumu kutuplaştırma, şiddeti tırmandırma, insanları yerli ve milli gibi ayrıştırmaya hakları bulunmadığına vurgu yaptı. Aydın Emek ve Demokrasi Platformu olarak şu çağrıda bulunduklarını ileten Özdemir, “İnsanları kutuplaştıran, öteki olarak gören, şiddeti tırmandıran iktidar olabilmek ve iktidar kalabilmek için kullanılan dili bir an önce terk etmelerini istiyoruz. Yeter diyoruz! İnsanlar ölmesin, şiddete maruz kalmasın, haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklanmasınlar” dedi.


‘GEÇMİŞTEN DERS ÇIKARILMALIDIR’


Son zamanlarda özellikle siyasilerin kullandığı dil ve yapılan açıklamalardan, birilerinin kendilerine vazife edinerek geçmişte olduğu gibi bugünde insanları tehdit ve öldürme girişimlerinde bulunabildiğini hatırlatan Özdemir, “Son yaşanan olayda görüldüğü üzere Sakarya İli Hendek ilçesinde bir Kürt vatandaşımız siyasilerin açıklamalarından kendine vazife edinerek ‘Kürt müsün yoksa Suriyeli mi?’ Kürt’üz diyorlar. Saldırgan silahını çekip Kadir Sakçi ve oğluna ateş ediyor. Baba Kadri Sakçi olay yerinde hayatını kaybediyor, oğlu Burhan Sakçi yaralı bir şekilde hastaneye kaldırılıyor. Ancak hayati tehlikesi devam etmektedir. Bunu şiddetle kınıyoruz. Bu ve buna benzer girişimlerde bulunanların en ağır bir şekilde cezalandırılmalarını talep ediyoruz. Sakarya - Hendek ilçesindeki cinayetle ile ilgili Sakarya Valiliği açıklamalarda bulunmuştur. Valilik, olay basına yansıdığı gibi değil demiştir. Buradan Sakarya Valiliğine de çağrıda bulunmak istiyoruz. Siz ve sizler gibi sorumlu makamlarda bulunan kişiler olayların üstünü kapatmaya dönük değil, olayların tüm çıplaklığı ile aydınlatılması ve kamuoyuyla gerçek bilgilerin paylaşılması yönünde açıklamalarda bulunmalıdırlar. Gerçekler ortaya çıksın, hak eden hak ettiği cezayı alsın. Türkiye, daha önce de benzer olaylar yaşamıştır. Toplum olarak, bu ve buna benzer travma yaratan olayların tekrar yaşanmaması için hepimizin sorumlu davranması gerekmektedir” diye belirtti.
Editör: Haber Merkezi