AYDIN – Aydın Emek ve Demokrasi Platformu, her gün gelen zamlarla birlikte geçinemediklerini belirterek, iktidarın derhal istifa etmesi ve erken seçim kararı alması gerektiğini söyledi.

Aydın Emek ve Demokrasi Platformu, Meclis’te devam eden bütçe görüşmelerine ve artan zamlara ilişkin Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Kitle adına basın açıklamasını Aydın Tabip Odası Başkanı Adalet Çıbık okudu.

HER GÜN YENİ ZAMLAR

Her güne yeni zamlarla uyandıklarını söyleyen Çıbık, temel ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldiklerini ifade etti. Çıbık, “2021 için geçerli olan yeniden değerleme oranı yüzde 9,11 iken 2022 yılında rekor bir artışla yüzde 36,2 yapıldı. Bu zam, cebimizdeki yangının 2022 yılında daha da büyüyeceği, temel yaşam giderlerimizi karşılayamaz hale geleceğimizin habercisidir. Ücretlerimiz enflasyonun altında ezildi. Maaşlarımız ve alım gücümüz eridikçe eriyor. Ev kiralayamaz, kiraladığımızı da ödeyemez olduk. Bin bir emekle büyüttüğümüz gençler barınacak yurt bulamıyor. Ucuz işgücü kaynağı görülen kadınlara yönelik şiddet kadın kırımı boyutuna ulaştı. Patronlar istediği zaman keyfi olarak işten çıkarıyor, iktidar sorgusuz sualsiz ihraç ediyor. Görüleceği üzere, sadece siyasi ve ekonomik kriz değil aynı zamanda hukuk ve adalet kriziyle de karşı karşıyayız” dedi.

‘KAYNAKLAR SAVAŞA GİDİYOR’

Asgari Ücret Komisyonu’nun dün toplandığını anımsatan Çıbık, bu görüşmelerden açlık sınırında yaşayan milyonlar için insan onuruna yaraşır bir ücretin belirlenip belirlenmeyeceğini hep birlikte göreceklerini söyleyerek, “Mesele kaynak olmaması değil, iktidarın ve sermayenin tercihleridir. Bize olmayan kaynaklar, silahlanmaya, savaşa gidiyor. O nedenle, barış hepimizin acil talebidir. Bir kez daha söyleyelim; baskılara boyun eğmedik eğmeyeceğiz. Krizi bizler yaratmadık, faturasını da bizler ödemeyeceğiz. İktidar derhal istifa etmeli, erken seçim kararı almalıdır. Türkiye’nin dört bir tarafında krizden etkilenen tüm kesimlerin seslerini duyurmasını ve taleplerini dile getirmesi için hep birlikte ‘geçinemiyoruz’ diyen tüm kesimlere seslenmek istiyoruz:  ‘Geçinemiyoruz. İnsanca Yaşam, Emekten ve Halktan Yana Bütçe İçin Omuz Omuza’ şiarıyla herkesi birlikte mücadeleye çağırıyoruz” diye konuştu.

(Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi