AYDIN – Aydın’da bir araya gelen siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri, yaşanabilir bir ülke için "suçlular ittifakına" karşı ortak mücadele etme çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Emek Partisi (EMEP), Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi (TİP) ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, devlet bağlantılı çete yöneticisi Sedat Peker’in itirafları ve devlet-siyaset-mafya ilişkilerine karşı “Yaşanabilir bir ülke için suçlular ittifakına karşı ortak mücadeleye” şiarıyla Aydın Kent Meydanı’nda ortak açıklama yaptı. “Yaşanabilir bir ülke için suçlular ittifakına karşı ortak mücadele” pankartının açıldığı eyleme siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Partiler adına açıklamayı okuyan Buse Duran, Türkiye halklarının devlet-siyaset-mafya ortaklığında işlenen suçların ortalığa saçılmasına bir kez daha tanıklık ettiğini belirterek, “Çıkar ilişkilerinden kaynaklı çelişkiler sonucunda, Türkiye halklarına karşı işlenen suçlar, yolsuzluk ve uyuşturucu ticareti, yargısız infaz ve faili belli cinayetler birer birer ifşa olmaktadır” dedi.

‘HALK NEFES ALMALI’

İfşalar karşısında iktidarın suskunluğuna dikkati çeken Duran, “Bu tür kirli ittifaklar, talan, ölüm ve gasp düzeni siyasallaşmış yargı ve iktidara bağlı işleyen hukuk sistemi tarafından bizzat korunmakta kollanmaktadır. Bu ittifakları var eden siyasi, iktisadi ve toplumsal düzen değişmeden Türkiye halkları nefes alamayacaktır” ifadelerini kullandı.

ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI

Talan düzenine karşı toplumsal itirazı, mücadeleyi büyütmek ve tüm gerçekleri ortaya çıkarmak için Türkiye halkları başta olmak üzere siyasi parti, sendika, demokratik kitle örgütleri ve toplumsal kesimlere çağrı yapan Duran, “Sesimizi yükseltmeli, itirazlarımızı büyüterek örgütlemeliyiz. Türkiye halklarına karşı tarihsel sorumluluğumuzla sesleniyor ve bu kirli ittifaktan kurtularak herkesi yaşanabilir bir ülke için seferber olmaya ve mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi. 

(MA)

Editör: Haber Merkezi