• DOLAR 32,37 %0.15
  • EURO 35,06 %-0.15
  • ALTIN 2.331,59 %0.48
  • BİST100 9.080 %3.10
  • BITCOIN 70.979 %1.52
  • ETHERIUM 3.577 %1.97
6°

Ayhan Bilgen: 'Helal lokma kaygısı taşıyan herkes bizim için çalışma arkadaşıdır'

Öykü Didem Aydın

Yayınlanma
Güncelleme
264 Gösterim

        ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: HDP Kars Belediye Eşbaşkanları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca, Belediye personeli ile bir araya geldi. Temizlik İşleri ve İtfaiye Müdürlüğü’nü ziyaret eden Eşbaşkanlar, daha sonra Belediye Konferans Salonunda kısa açıklamalarda bulundular.




 

 

 

 

ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: HDP Kars Belediye Eşbaşkanları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca, Belediye personeli ile bir araya geldi.





Temizlik İşleri ve İtfaiye Müdürlüğü’nü ziyaret eden Eşbaşkanlar, daha sonra Belediye Konferans Salonunda kısa açıklamalarda bulundular.

Eşbaşkan Şevin Alaca, “Biz emek mücadelesi veren bir partiyiz. Dolayısıyla herkesin emeğine saygımız sonsuzdur. Önemli olan yapacağımız hizmetlerdir. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Belediye çalışanlarına seslenen Eşbaşkan Ayhan Bilgen ise, işini yapan kimseyle sorunları olmadığını ifade ederek, “Çalışanların ne etnik kimliği bizi ilgilendirir ne inancı ne de kimin zamanında işi girdiği. Bizi bir tek işini iyi yapıp yapmadığı ilgilendirir. Yani helal lokma kaygısı taşıyan herkes bizim için çalışma arkadaşıdır. Bunun dışında bir spekülasyon olmadığı halde korku yayacak şeyler, sırf yıpratma amacıyla olsa bile biz kendimize yapılanı unuturuz ama bu süre zarfında yanlış bir işe imza atılırsa bunun sorumluğunu geçmişe dönük olsa bile herkes bedelini öder” dedi.

BELEDİYEDEKİ YOLSUZLUKLARI ORTAYA ÇIKARMAK İÇİN PERSONELİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR

Belediyedeki yolsuzlukları çıkarmak için personelin desteğine ihtiyaç olacağını söyleyen Bilgen, “Bu şehirde bu belediyede olan biten şeylerle ilgili bize yardımcı olun arkadaşlar. Sonuç itibariyle müfettiş raporları var elimizde, Sayıştay denetim raporları var elimizde. Bu belediyede imza föylerinden tutun ihalelerdeki kanuna aykırı ne varsa yargıya taşınacak. Kimseyi baştan peşinen suçlu ilan edip töhmet altında bırakmaya da yetkim yok. Bize yardımcı olursanız kurunun yanında yaş yanmaz” ifadelerini kullandı.

KARS’A FAYDALI OLACAK BÜTÜN ÖNERİLERİ HİÇBİR HİYERARŞİYİ ESAS ALMADAN DEĞERLENDİRECEĞİZ

Değerli arkadaşlar, oda oda gezip hepinizi ziyaret etmek isterdik ama buna imkanımız olmadı. Önümüzdeki günlerde tanışacağız, konuşacağız. Şimdiye kadar yürütülen çalışmalarla ilgili sizlerden bilgi alacağız. Sizin önerileriniz ve tekliflerinizi alacağız. Kars’a faydalı olacak bütün önerileri hiçbir hiyerarşiyi esas almadan değerlendireceğiz. Bu konuda yardımcı olursanız seviniriz. Seçim kampanyamız boyunca bir çok kurum ziyaret ettik lakin buraya gelemedik. İtfaiye ve temizlik işlerini acil gördüğümüz için önceliği oraya verdik. Zaman yetmedi, yetiştiremedik bir kuruma da gidemedik.

BELEDİYEDE MOBİNG UYGULAMASINA MÜSAADE EDİLMEYECEK

Hem kampanya boyunca hem de seçimden sonra bir takım tatsız, yanlış bizim asla kabul etmeyeceğimiz dedikodular yayıldı. Son birkaç gündür buraya birilerinin buraya geldiği, bazı personelleri tehdit ettiği ve işten çıkarma tehdidinde bulunduğu gibi iddialar duyduk.

Değerli arkadaşlar bugünden itibaren bu konuyla ilgili şikayet olursa, sizi rahatsız edecek sizin çalışmanızı zorlayacak, engelleyecek, psikolojik baskı uygulayacak ve mobing ifade edecek ne olursa olsun Belediye Meclis üyemiz Kaya Nayki’ye ulaştırabilirsiniz.

BİZİM İŞİNİ YAPAN HİÇ KİMSEYLE HİÇ BİR DERDİMİZ OLAMAZ

Mazbatamızı alıncaya kadar herkes görevinin başındadır. Bizim işini yapan hiç kimseyle hiç bir derdimiz olamaz. Ne etnik kimliği bizi ilgilendirir ne inancı ne kimin zamanında işi girdiği. Bizi bir tek işini iyi yapıp yapmadığı ilgilendirir. Yani helal lokma kaygısı taşıyan herkes bizim için çalışma arkadaşıdır. Bunun dışında bir spekülasyon olmadığı halde korku yayacak şeyler, sırf yıpratma amacıyla olsa bile biz kendimize yapılanı unuturuz ama bu süre zarfında yanlış bir işe imza atılırsa bunun sorumluğunu geçmişe dönük olsa bile herkes bedelini öder. Bu kişisel olarak bizim affedebileceğimiz görmezden gelebileceğimiz bir şey değil. Hukuksuzluk yapılmışsa bedeli ödenir. Bütün arkadaşlardan rica ediyorum hiçbir hukuksuzluğa imza atmayın.  Bu şehirde bu belediyede olan biten şeylerle ilgili bize yardımcı olun arkadaşlar. Sonuç itibariyle müfettiş raporları var elimizde, Sayıştay denetim raporları var elimizde. Bu belediyede imza föylerinden tutun ihalelerdeki kanuna aykırı ne varsa yargıya taşınacak. Kimseyi baştan peşinen suçlu ilan edip töhmet altında bırakmaya da yetkim yok. Bize yardımcı olursanız kurunun yanında yaş yanmaz.” dedi.

kaynak: Artıgerçek



 

Yorumlar