Yeni Yaşam Gazete yazarı Ayşe Gökan yazdı: İmralı Üçüncü Yol’dur

Bu aralar İstanbul seçim sonuçları üzerinden birbirlerine saldırmalar, kavgalar, ortalık toz duman. Aslında tüm Türkiye’de Üçüncü Yol nedir, Kürtler, kadınlar, demokratik dinamikler ne düşündü, neden, nasıl sorularıyla ele alınırsa kavga biter. Yerel yönetim (sadece İstanbul değil) seçim sonuçları, olgunlaşmış özgürlük mücadelesinin şiddetsiz Üçüncü Yol çözümüdür. Ret ve inkarcı, fırsatçı, popüler liberal söylemlerle fikir hırsızlarına meydanı bırakmamak gerekir. Bir oyla Kürdistan belediyelerine el koyan, sittin sene alamayacakları belediyelere kayyım atayan iflas etmiş tek adam sistemine karşı 13 bin oy farkını beğenmeyenler, bir milyona yakın fark istedi ve verildi.

Binlerce kez söylendi, bir kez daha söylenmesinde zarar yoktur deyip: Hiç kimse CHP’ye oy vermedi, Üçüncü Yol’a verdi. Çünkü HDP on yılların deneyiminden süzülüp gelen bir kadın partisidir. Ve yine on yıllardır kapı kapı çalışan, sürgün edilenlerin emeğinin ortaya çıkardığı bir Üçüncü Yol partisidir.

Şimdi bir hatırlatma yapalım. Vakti zamanında HDP stratejisine karşı olanlar, oluşumuna dudak bükenler, bugün HDP’yi daha annesinin karnındayken kurmuş edasıyla konuşuyor. Fikir hırsızları ana fikri alır, hele de sesi güzel gazel okuyorsa tüm hoparlörleri de bedel ödemiş halktan çalıp bol keseden yayar. Çok konuşmaya gerek yok, Üçüncü Yol üçüncü dünya savaşına karşı İmralı’dan çıkan başta dörde bölünmüş Kürdistan ve 22 parçaya bölünmüş ‘Arap devletlerin’ ortasındaki Filistin sorunu olmak üzere Ortadoğu ve dünyadaki sorunların çözüm yoludur.




Devlet de MİT de Üçüncü Yol’un ne olduğunu biliyor. İmralı görüşmelerinde neredeyse iki yıl Sayın Abdullah Öcalan ile görüşmeler Üçüncü Yol’un nasıl bir çözüm olduğunu dinleyerek geçirdiler. Üçüncü Yol muğlak değildir. Mevcut çözümsüz olan ret ve inkâr sistemine de eski sistemi isteyenlere karşı da, her iki yolun dışında tek bir farklılığın dışta kalmaması yoludur Üçüncü Yol. İşine gelmeyenler muğlaklaştırma girişimleri deniyor. 7 ay açlık grevleri ve ölüm oruçlarıyla ada yolu açılmamış gibi, seçime üç kala bir gece ansızın adaya kendini atmamış gibi yapıp itibarsızlık yaymaya hiç gerek yok, yormayın kendinizi, vakti geçti.


Üçüncü Yol üçüncü dünya savaşını, tüm iç çatışma ve kavgaları bitirecek yoldur. İstanbul seçim sonuçları bu nedenle önemlidir. Kürdistan ve Ortadoğu’da savaşı durdurabilme yolunu gösteren somut bir adımdır.

Sonuç olarak Üçüncü Yol seçimiyle içte AKP, MHP, CHP, İYİ Parti, SP, İP ve benzerleri, dışta Rusya, ABD, AB ve benzeri yapılara karşı Türkiye ve Ortadoğu’da Kürtler olmadan çözüm olmayacağının ortaya konulmasıdır. Bir diğer nokta Kuzey ve Doğu Suriye’de de aynı mesaj eşzamanlı ortaya çıkıyor. Varın düşünelim. Hem İmralı yoluna hem de Kürdistan bölgesini bombalama yoluna çıkılamayacağı ortada.
Editör: Haber Merkezi