Bir Zamanlar Çukurova

Murat Ünalmış, Uğur Güneş, Vahide Perçin, Kerem Alışık, Kadim Yaşar gibi deneyimli Dizi ve Sinema oyuncularının yer aldığı Murat Saraçoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı Bir Zamanlar Çukurova dizisi, usta romancı Yaşar Kemal’in deyimiyle “Sarı Sıcak” iklimin kavurduğu sıcak insanları ve 1970`li yılların Çukurova’sını dizi film kurgusu içersinde anlatan bir yapım.

Dizinin yönetmeni Murat Saraçoğlu “Toprak, toprağı kullanan, toprağa sahip olan, toprağını sevenleri” konu alan ve 70li yılların iş insanlarının iç dünyalarına girerek izleyicisine seyirlik bir dizi film sunarken, eserin senaristi Yıldız Tunç ise 50 yıl önceki Çukurova’yı bu gününki kuşağın hayal dünyasına işleyerek, dönemi yaşayanlara nostalji yaşatıyor.

Dizinin önemli karakterlerinden Kadim Yaşar (Cengâver) ile sabah kahvaltısında Bir Zamanlar Çukurova dizisi üzerine sohbet fırsatı buldum. Kadim’in bilgisi, birikimi, toplumsal duyarlılığı ve rol kabiliyetiyle dünya sinemasında geleceğin önemli aktörleri arasında hak ettiği yeri bulacağından hiç kuşkum yok.

Bir zamanlar Çukurova dizisinin yönetmeni Murat Saraçoğlu beni dizinin çekildiği sete davet edip Kerem Alışık’ın bir sahnesinin kamera arkası ve kamera önünün dünyasını izleterek, yaklaşık 180 kişilik ekibin kendi içlerindeki ahenkini izleme fırsatı yarattığı ve bana bu deneyimi yaşatığı için minnettarım.

Yönetmen Murat Saraçoğlu’nun bazı filmleri;

Memleket, Yangın Var, 72 Koğuş, Ustalar Âlimler ve Sultanlar, Deli Deli Olma, O… Çocukları.
Editör: Haber Merkezi