ABD-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Schiff, Trump hakkındaki azil soruşturması için, 'Soruşturma, Trump'ın iktidarı kötüye kullandığına dair çok fazla kanıt ortaya koydu' dedi.



ABD Başkanı Donald Trump NATO zirvesi için Londra’dayken, Washington’da hakkında başlatılan azil soruşturması kapsamında Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu’nun hazırladığı rapor açıklandı.

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Adam Schiff, "Azil soruşturması, Trump'ın iktidarı kötüye kullandığına dair çok fazla kanıt ortaya koydu" dedi.

Raporda "Trump'ın, siyasi rakibi Joe Biden hakkında soruşturma açıldığının açıklanması için Ukrayna'ya baskı yapmak amacıyla makamını kullandığına ilişkin net bulgular var" denildi.

İstihbarat Komisyonu'nun raporunda, Donald Trump'a iki ayrı kategoride suçlama yöneltildi.

Trump'ın "Ukrayna'ya askeri yardımı ve Beyaz Saray görüşmesini, seçim kampanyasına yarar sağlayacak soruşturmaların kamuoyuna açıklanması şartına bağladığı ve tanıklara kendilerine ifade vermeleri için gönderilen celpleri görmezden gelmeleri talimatı vererek azil soruşturmasını engellediği" belirtildi.

Raporda, "Başkan'ın görevini kötüye kullanmasının münferit bir olay olmadığı ve bunun naif bir başkanın eseri olmadığı gerçeği bizi hayrete düşürdü" ifadesi kullanıldı. "Başkan Trump Kongre'de ifade veren isimleri açıkça hedef almış ve korkutmuştur. Tanıklara gözdağı verilmesi federal bir suçtur" denildi. (Kaynak: Amerika'nın sesi)

Editör: Haber Merkezi