İZMİR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  Bademler Köy Tiyatrosu, "Hoşgeldin Amerika" isimli yeni oyunuyla sahneye çıkacak. Tiyatro, amaçlarının gençleri tiyatroyla tanıştırmak olduğunu söyledi.


Türkiye’nin ilk köy tiyatrosu olarak kurulan Bademler Köy Tiyatrosu yeni oyunlarıyla izleyiciyle buluşacak. İzmir'in Urla ilçesine bağlı Bademler köyünde bulunan tiyatro yönetmenliğini Haluk Işık'ın yaptığı “Hoşgeldin Amerika” oyununu sahneleyecek. 13 ve 20 Nisan’da sahnelenecek oyuna ilişkin konuşan Bademler Köyü Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Yaradan, tüm oyuncu ekibinin köylüler olduğunu belirtti.


'GENÇLERİ SANATLA BULUŞTURMAYI AMAÇLIYORUZ'


Her yıl yeni gençleri sahneye çıkartmayı amaçladıklarını dile getiren Yaradan, “Amacımız gençlerimizi sahneyle, tiyatroyla, sanatla tanıştırmaktır. Biz gençler bizlere bırakılan bu mirası bu bayrağı en iyi şekilde temsil etmeye ve bu kutsal görevi sürdürmeye çalışıyoruz. Aldıkları rolleri lakap olan ve şu an lakapları mezar taşlarında yazılı olan yitirdiğimiz değerli büyüklerimizin sırtında harç taşıyarak kendi imkanları ile imece olarak Tiyatro binamızı yapan ninelerimizin dedelerimizin yaktığı bu ateş hiç bir zaman sönmeyecek. Bu ateşin ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam edecek. Ve diktikleri fidanlar ağaç olacak” dedi.(Kaynak:MA)
Editör: Haber Merkezi