HABER MERKEZİ- 12 Eylül döneminde MHP davasında yargılanan, ANAP, DYP, MHP, BBP ve DP’de siyaset yapan, Türk dünyasına ilişkin çalışmalarıyla tanınan Namık Kemal Zeybek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet'in haberine göre; Zeybek, 2002 yılında erken seçim çağrısı yapan ve dönemin hükümetinde Başbakan Yardımcılığı görevinde bulunan Devlet Bahçeli'nin bu kararı verdiği anları anlattı.

Bahçeli'nin 11. Kocayayla Türkmen Kurultayı'nda yaptığı çağrıya ilişkin Zeybek "Orada çadırda birisi ile telefonda konuştu. Çıktı, yüzü sapsarıydı çıkarken. 5 dakika sonra kürsüye çıkıp '3 Kasım'da erken seçim var' diye ilan etti. Birdenbire oldu, hiçbir yardımcısının haberi yok" dedi.

Zeybek'in Independent Türkçe'den Can Bursalı'ya verdiği röportajdan ilgili bölüm şöyle:

"Bir dönem Recep Tayyip Erdoğan ile o dönem başbakan tabii Devlet Bahçeli'nin arasındaki o atışmalar herhalde Türk siyasi tarihinde çok azdır… 

Yoktur öyle bir şey. Hiç yoktur. O ona 'zürriyetsiz' dedi, o ona bilmem ne dedi. Doğru değil böyle şeyler söylemek, ayıp. Çünkü balık baştan kokar. Onlar bulundukları konumun gereğine uygun davranmalı ve konuşmalıdırlar. 

Sonra Devlet Bahçeli'nin siyasi dirliğinde açıklanamamış, açıklanmamış kendisinin dahi açıklamadığı, kimsenin bilmediği ani kararları var. Onlardan birisi, AKP'yi iktidara getiren 3 Kasım 2002'deki seçimin çağrısı mesela… Ortada seçim gündemi yoktu. 57. Hükümet iş başında, Ecevit Başbakan'dı. Kendisi ve Mesut Bey, Başbakan Yardımcısı'dı. Ekonomik kriz çıkmış, ekonomik kriz sonucunda IMF ve Kemal Derviş gelmiş. Türkiye krizden çıkmak üzereyken, tam çukurdayken 'Seçim var' dedi. Biraz bekleseydi 1,5 yıl sonra rahatlama döneminde seçim olurdu. Zavallı Ecevit yalvardı. 'İntihar ediyoruz' dedi Başbakan.

"YÜZÜ SAPSARIYDI"

Neden seçim çağrısı yaptığını Devlet Bahçeli'ye sordunuz mu?

Keles Kaymakamı'yken benim başlattığım, MHP'nin de benimsediği ve sonra gelenek haline gelen Kocayayla'daki yörük şöleninde kendisine sordum. Bahçeli, orada çadırda birisi ile telefonda konuştu. Çıktı, yüzü sapsarıydı çıkarken. 5 dakika sonra kürsüye çıkıp '3 Kasım'da erken seçim var' diye ilan etti. Birdenbire oldu, hiçbir yardımcısının haberi yok.

Kaynak: https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/bahcelinin-erken-secim-cagrisini-anlatti-telefon-geldi-birdenbire-ilan-etti-1867807

Editör: Haber Merkezi