HABER MERKEZİ- Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ülkemizde demokratik uzlaşma kültürü yok" diyerek MHP’nin yıllardır uzlaşma kültürünün eksikliğe vurgu yaptığını öne sürdü. Bahçeli birkaç dakika sonra HDP'nin açılmamak üzere kapatılması gerektiğini savundu. HDP'nin İzmir İl Örgütü binasına yönelik saldırıyla ilgili de konuşan Bahçeli, "Katilin bozkurt işareti yapan fotoğrafları, sanki bir yerde bekletiliyormuş gibi servis edilmiştir" dedi. Bahçeli, katledilen Deniz Poyraz için "terörist" ifadesini kullandı.

Evrensel Gazetesinin haberine göre; Partisinin Meclisteki grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir kez daha HDP’yi hedef aldı. Türkiye’de "demokratik uzlaşma kültürü"nün olmadığını söyleyen Bahçeli, "Partimiz uzlaşma kültürünün eksikliğine vurgu yapmıştır" dedi. Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"UZLAŞMA KÜLTÜRÜNE İNANMAYAN SİYASİ PARTİLER"

"İçinde yaşadığımız toplumda farklı çıkarları, şartları paylaşmaktan çıkan görüşler, çözüm önerileri vardır. Muhkem bir demokrasi kültürü bu yolla vasat bulacaktır. Demokrasinin var olabilmesi, işlevsellik kazanabilmesi sözle değil, öz ve içerik açısından benimsenmesiyle mümkündür. Sosyal ve siyasal yapıda farklılıklara saygı duyularak serbestçe ifade edilmesidir. Türk demokrasisine bu zaviyeden baktığımızda sağlıklı iktidar-muhalefet ilişkilerinin kurumsallaşmaması yatmaktadır. Partimiz yıllardan beri uzlaşma kültürünün eksikliğine vurgu yapmış, yeni bir siyaset anlayışının yerleşmesine önayak olmuştur."

“Cumhur İttifakı'nın gayesi yeni sistemin kökleşmesini temin etmek, siyasetteki katılıkları yumuşatarak kutuplaşmaları törpülemektir. MHP uzlaşma kültürüne sahip olmayan siyasi partilerin toplumsal huzursuzluğu derinleştirdiğine inanmaktadır. Türkiye'nin çok partili demokrasi tecrübesinde 75 yıl geride kalmıştır. 1946'dan 2021'e uzanan zor ve sancılı süreçte demokrasi ve siyasi etik tartışmaları sıcaklığını korumuştur.

CHP’NİN SOSYAL YARDIMLARINI ELEŞTİRDİ

“Gerçekte dürüstlük pahalı bir mülktür. Zillete düşmüş ucuz insanlarda asla bulunmayacaktır. CHP'nin 18-20 Haziran tarihinde düzenlenen belediye başkanları çalıştayı açılışında konuşan Kılıçdaroğlu yine baltayı taşa vurmuştur.

Reklam

Siyasi hıncına yenilen bu zatın ne sözü sözdür, ne siyaset anlayışı ülke ve millet yararınadır. Türkiye Cumhuriyeti egemenlik yetkilerini aracısız, doğrudan kullanmaktadır. CHP'li belediyeler özerk yönetim değildir. Nüfusun yüzde 54'ünün CHP'li belediyeler tarafından yönetildiğini vurgulamak potansiyel bir ayrımcılığın, devlet içinde devlet varmış gibi değerlendirme yapmanın şeklidir. Kılıçdaroğlu'nun ağzındaki bakla zehirlidir."

“Kılıçdaroğlu 4 milyon 550 bin haneye ayni yardım, 1,5 milyon haneye nakdi yardım yaptıklarını, borcu olanların suyunu kesmediklerini, 150 milyondan fazla maske dağıttıklarını duyurmuştur. Kılıçdaroğlu, bildiğimiz kadarıyla hazine bulmadı, mirasa konmadı, darphane kurmadı. Faturayı da cebinden ödemedi. İhtiyaç sahiplerine ne verildiyse helali hoş olsun. Ortada övülecek bir şey yoktur, her belediye başkanı gereğini yapmıştır. Bu ayıplı bir siyasettir.”

"HANGİ KILIÇDAROĞLU’NUN SÖZÜNE İTİBAR EDELİM?"

“Biz hangi Kılıçdaroğlu'nun sözüne itibar edelim? Kovid-19 boyunca yatağa aç girenlerden şikayet eden, yardım yapılmadığından bahseden Kılıçdaroğlu'na mı kulak verelim, yoksa 5 milyon haneye yardım yaptıklarını anlatan Kılıçdaroğlu'nu mu ciddiye alalım? Bu Kılıçdaroğlu'nun kaç yüzü vardır? Merkezi hükümetin ve diğer belediye yönetimlerinin desteklerini hesaba kattığınızda ekonomik zorlukların bütçe imkanınca göğüslendiği anlaşılacaktır. CHP yönetiminin sosyo-ekonomik iddiaları çürümüş olacaktır.

Dost edebiyatının iyice suyu çıkmıştır, Kılıçdaroğlu'nun birlikte iktidar olmayı hedeflediği dostları arasında PKK'nın, FETÖ'nün, DHKPC'nin, dış güçlerin, Türk düşmanlarının sıralamadaki yeri neresidir? Bugün dost olanın, yarın düşman olmayacağı garanti değildir.”

“BİZ DEMİYORUZ Kİ HER ŞEY GÜLLÜK GÜLİSTANLIKTIR”

“Biz demiyoruz ki her şey güllük gülistanlıktır. CHP yönetiminin söylediği gibi kötümser bir Türkiye tablosu söz konusu değildir. Bizim askıda ekmek kampanyamızı tenkit edenler, askıda fatura uygulamasına geçtiler. Yapanı alkışlarız. Millet için varız, millete hizmet aşkıyla doluyuz. Devletin kasası milletin kesesi üzerinde hiç kimsenin istismar düzeneği kurmasına göz yummayız. Sanatçılara yardım yapıldığı söylenmiştir, bunlar kimlerdir?”

"HDP KAPATILMALIDIR"

"AYM'nin HDP iddianamesini kabul etmesi hayırlı bir gelişme, adaletin tecellesi açısında ümit verici bir gelişmedir. Açılmamak üzere kapatılmalıdır. HDP kapatılmalı, yöneticileri hakkında hukukun gereği yapılmalıdır."

"Parti görünümlü bölücü odağının kumanda odası zalimlerin kontrolündedir. HDP silahsız bölücülüğün maşası olarak görevlendirilmiştir. HDP'nin PKK'dan, PKK'nın HDP'den hiçbir farkı olmadığı gerçeği ortaya çıkacaktır. AYM'nin HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davayı kabul etmesi hayırlı bir gelişmedir. Kılıçdaroğlu kimin yanındadır, kimin tarafındadır? Bölücülüğü, terörü mü destekliyor? HDP parti marti değildir. HDP kapatılmalıdır, yöneticileri üzerinde hukuk ve adalet etkisini göstermelidir."

BU KATİL KİM?

"Öyle bir gün seçilmiştir ki binada bir tane HDP yöneticisi yoktur. Cinayete kurban giden Deniz Poyraz'ın masada yarım bıraktığı kağıt bardaktan içtiği çay ile yediği domates ve zeytin kısa süre içinde Türkiye aleyhtarlarının propaganda görseli olarak kullanılmıştır. Katilin bozkurt işareti yapan fotoğrafları, sanki bir yerde bekletiliyormuş gibi servis edilmiştir. Yani bir taşla daldaki birden fazla kuşun vurulması hedeflenmiştir. Soruyorum, bu katil gerçekte kimdir? HTS kayıtları çıkarılmış mıdır? Bağlantıları kimleri işaret etmektedir. HDP'yi masumlaştırıp partimizi, Cumhur İttifakı'nı ve Türk devletini suçlamak için bina edilen bu cinayetin önü arkası sonuna kadar araştırılmalıdır. Kim, ne biliyorsa, kimin elinde ne belge varsa emniyet güçlerine teslim etmek durumundadır."

ÖLDÜRÜLEN DENİZ POYRAZ'A "TERÖRİST" DEDİ

Deniz Poyraz cinayetini reddettiklerini ve katilin en ağır cezayı almasını talep ettiklerini söyleyen Bahçeli, “Kılıçdaroğlu, Deniz’i öldürdüler, istiyorlar ki bu ülkede hiçbir genç mutlu olmasın sözlerini neye dayanarak söylemiştir? Öldürülen Deniz Poyraz’ın kim olduğunu ben size söyleyeyim. PKK’nın kırsal hattının sorumlusu, şehirden dağa çıkmak isteyen PKK sempatizanlarını terör kamplarına sevk eden kalkanın içinde yer alan milis işbirlikçisidir. Milis işbirlikçisi, kasaba ve şehirlerde, yalnız ve sahipsiz görülen kişileri terör örgütüne devşirmek için çalışan, örgütün hain eylemlerine yardım ve yataklık yapan terörist demektir” dedi. (HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi