ANKARA - Seçimler öncesi seçmen kayıtlarındaki usulsüzlük tartışmalarını gündemine alan Bahçeli, "Hayali seçmenler oluşturuluyormuş. Bu iddialardaki amaç 31 Mart'ı gölgelemektir. CHP, YSK'yi tanımıyorsa buyursun seçime de katılmasın" dedi.


MA'nın haberine göre; Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ın istifasına ilişkin tartışmalara dair konuşan Bahçeli,"AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım hakkında yapılan yorumlar gözden kaçmamalıdır. Yazılan felaket senaryolarını sahneye çıkarmak için bekleyen zillet figüranlarını gayet iyi biliyoruz. CHP'liler YSK'yı tanımıyormuş. Hayali seçmenler oluşturuluyormuş. Bu iddialardaki amaç 31 Mart'ı gölgelemektir. CHP, YSK'yı tanımıyorsa buyursun seçime de katılmasın. Katılacaksa iddialarını açıklasın. Ya suç duyurusunda bulunsun, ya da YSK harekete geçsin. 31 Mart'a şaibe bulaştırmak, seçim sonuçlarını karalamak için provokasyona karışma siyasi ahlakla bağdaşacaktır. Kınayı hazırlamışlar 1 Nisan sabahını bekliyorlar. Kinlerini bilemişler 1 Nisan'ı bekliyorlar. Esasen başlarına geleceğini biliyorlar, çatılarının uçacağının farkındalar" dedi.


'94'ÜNCÜ MADDE YORUMA MÜSAİTTİR'


Anayasa'nın 94'üncü maddesine göre TBMM Başkanlığı usul ve esaslarına işaret eden Bahçeli, "İstifa etmesi gerektiğini söyleyenlerin hedefi arızalıdır. Sayın Yıldırım, görevi milletten almıştır. İstifasına lüzum yoktur. Bunlar sorumsuzdur, şuursuzdur. 94'üncü madde yoruma müsaittir. Bu polemiğin sonlandırılması acildir. Bize göre Sayın Yıldırım'ın istifasına gerek yoktur. Bu tartışma sürecekse TBMM'nin İçtüzüğünün 14'üncü maddesi en kalıcı yoldur. Buna göre, Sayın Yıldırım Ankara dışında olduğu dönemde yazıyla vekalet görevi verebilecektir. Böylece her suçlama kesilecektir. Biz sorunlara çözüm odaklı yaklaşıyoruz. 31 Mart'ta siyasi sonlarını yaşayacak zillet ittifakının kozlarının elinden alınmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Bahçeli, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamaları için ise, "ABD Başkanı yine şaşırmış. Paylaştığı mesaj tam anlamıyla düşmanlık ötesidir" diye belirtti.
Editör: Haber Merkezi