ANKARA- İzmir'den Ankara'ya 'barınamıyoruz' eylemleri için gelen öğrencilerin araçları durduldu. Barınamıyoruz Hareketi'nin sosyal medya hesabıdnan yapılan açıklamada, "10'u ağır darbedilmek üzere 30'a yakın kişi gözaltına alındık" denildi.

Cumhuriyet'in haberine göre; Gazeteci Nebiye Arı'nın da gözaltına alındığı aktarılırken; hareketin sosyal medya hesabından, "10'u ağır darbedilmek üzere 30'a yakın kişi gözaltına alındık. Yüzlerimize, boyunlarımıza tekmeyle vurdular, bir arkadaşımızın kolu kırıldı. Bunlarla mı bizi yolumuzdan vazgeçireceğinizi sanıyorsunuz? Yanıldığınızı göreceksiniz!  Yüzlerimize, boyunlarımıza tekmeyle vurdular, bir arkadaşımızın kolu kırıldı. Bunlarla mı bizi yolumuzdan vazgeçireceğinizi sanıyorsunuz? Yanıldığınızı göreceksiniz!" açıklaması yapıldı.

GAZETECİ ARI: GÖZALTINA ALINIYORUZ

 Gözaltına alınan gazeteci Arı, “Gözaltına alınıyoruz! Basın kartım olmadığı söylenerek gözaltına alınıyoruz, çalışma arkadaşım Işık ile beraber araca bindirildik ve polis tarafından azarlandık. Bağımsız gazeteci olduğumu söylememe rağmen işe yaramadı” ifadelerini kullandı.

Gözaltına alınan öğrencilerden biri, araçtan çektiği video ile durumu aktardı.

Paylaşılan videoda şunlar denildi:

"Ankara girişinde yolumuz polisler tarafından kesildi. Şu an 4 kişi gözaltı aracı içerisindeyiz. Geri kalan arkadaşlarımız ise geldiğimiz otobüsün içerisinde rehin tutuluyor. Yani geldiğimiz otobüs de bir gözaltı aracına dönüştürüldü. Zorla bizi İzmir'e geri göndermeye çalışıyorlar. Bizim bu memleketin gençleri olarak Ankara'ya girişimiz engelleniyor. Artık bunun ne ifade özgürlüğü, ne eylem özgürlüğü, ne seyahat özgürlüğü yönüyle bir yanı kalamdı. Barınamayan yoksulların, gençlerin hakikati tekrar bugün ortaya çıktı. Bizden korkuyorlar; korksunlar... Biz direnmeye devam edeceğiz. Burada gözaltı aracında da ısrarımızı sürdüreceğiz. Asla İzmir'e geri dönmeyeceğiz. Çünkü bizi izleyen, destekleyen arkadaşlarımıza sözümüz var; mutlaka direneceğiz."

AYRINTILAR GELİYOR...

Editör: Haber Merkezi