İSTANBUL JINNEWS'in haberine göre;- İmralı tecridine karşı yıllardır sürdürülen sessizliğe tepki gösteren Barış Anneleri, “Neden bu sessizlik? Çağrımız kadınlaradır. Tamamı sırt sırta versin. Bu savaşı durdursun. Tecrit savaşın kurucusudur, sebebidir. Fiziki olarak tecrit yoktur. Bu milletin hepsi tecrit altındadır” dedi.


Barış Annesi Bedia Gökguz, yıllardır sürdürülen tecride karşı sessiz kalındığını dile getirerek, “Bütün dünyaya soruyorum neden sessizsiniz? Bu tecrit tüm halklara, insanlara, tutuklulara yöneliktir. Tecrit tüm insanlığın üzerindedir. Gözlerini açsınlar. Yeter, bu vahşeti tutsaklara yaşattıkları. Hiç mi içiniz acımıyor, insanlığınız kalmadı mı?” diye tepki gösterdi.


‘Bu tecrit ne zamana kadar sürecek?’


Bir diğer Barış Annesi Güler Buğday ise, “Biz ‘lanet olsun’ demiyoruz. Biliyoruz ki lanet etmek yeterli değil. Türkiye devletine böyle bir komplo kurdukları için isyan ediyoruz. Ancak onların karanlığındayız diyoruz. Bir an önce Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasını istiyoruz. Bu vatanda eşitlik olsun, kan dökülmesin. Anneler gözyaşı dökmesin. Bugün bakıyoruz ki Sayın Abdullah Öcalan şahsında binler tecritle zindanlarda. Zorlu şartlarda onlarda tecritteler. Bu tecrit ne zaman kalkacak?” diye sordu.


‘Tecrit sadece fiziki değil’


“Biz askerlerin, Kürtlerin, Türklerin, Lazların, Çerkezlerin de annesiyiz” diyen Güler, şöyle dedi:  “Bugün savaş halen devam etmektedir. Bu savaşta bütün kadınlar acı çekiyor. Canlarından bir parça veriyorlar. Çağrımız kadınlaradır. Kadınların tamamı, hepsi sırt sırta versin. Artık yeter. Bu savaşı durdursunlar. Tecrit savaşın kurucusudur, sebebidir. 70 milyon insan isyandadır. Artık gerçekliğin peşinde olan kendine insanım diyen herkes bu işin peşine düşsün. Fiziki olarak tecrit yoktur. Tecrit halkları, milyonları kapsar. Bu milletin hepsi tecrit altındadır.”
Editör: Haber Merkezi