BATMAN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Batman Barış Anneleri Meclisi, Kuzey ve Doğu Suriye'ye dönük saldırılar nedeniyle seslendikleri KDP Lideri Mesud Barzani'ye ulusal birlik çağrısında bulundu.


MA"nın haberine göre; Batman Barış Anneleri Meclisi, Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılara ilişkin dernek binalarında basın açıklaması yaptı. Meclis üyelerinden Nuran Seçkin tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin saldırılarında yaşamını yitirenler anıldı.


Rojava’ya dönük saldırılarda çocukların da ölüp, öldürüldüğünü dile getiren Seçkin, yine kimyasal kullanıldığı yönündeki iddialarının araştırılması gerektiğini kaydetti.


BİRLİK ÇAĞRISI


Barış Annesi Seçkin, açıklamasında Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesud Barzani'ye de seslendi.


Seçkin, "Öldürülenler bizim çocuklarımızdır. Öldürülenler bizim kardeşlerimizdir. Nerede kardeşlerimiz?" diyerek seslendikleri Barzani'ye ulusal birlik çağrısında bulundu.


'BARIŞI İNŞA EDELİM'


Rusya ve ABD'yi savaşın önünü açan tutumları nedeniyle kınayan Seçkin, AKP hükümetine ise "Bu savaş 40 yıl da sürse biz bitmeyeceğiz. Barış ve kardeşlik istiyoruz. Siz bugün ABD ve Rusya'ya gidip onlarla masaya oturuyorsunuz. Bakın elinizi onlara atmayın, siz kime giderseniz gidin yalnız kalacaksınız. Buyrun gelin barışı birlikte inşa edelim. Barış Anneleri olarak üzerimize ne düşüyor ise yapmaya hazırız" sözleriyle seslendi.

Editör: Haber Merkezi