ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gar katliamı davasında, örgüt yöneticiliği suçundan ceza alan sanık hakkında ‘insanlığa karşı suç' işlendiğini belirterek ceza istedi



Artı gerçek'in haberine göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gar katliamına ilişkin davada örgüt yöneticiliği suçundan ceza alan sanık hakkında ‘insanlığa karşı suç’, ‘kasten insan öldürme ve öldürmeye teşebbüs’ suçlarından ek iddianame hazırlayarak mahkemeye sundu.

2015’te Ankara'da hükümetin savaş politikalarına karşı tüm toplumsal kesimlerce ortak katılımla düzenlenen Barış Mitingi'ne yönelik IŞİD tarafından canlı bomba saldırısı düzelenmiş, 100'den fazla kişinin kişinin hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı. Ankara Garı önünde yaşanan katliamıa ilişkin davada yeni bir gelişme yaşandı.

Mahkeme, 9 sanığa 101’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 10 sanığa da 7.5-18 yıl hapis cezaları vermişti. Ayrıca mahkeme, karar duruşmasında örgüt yöneticiliği suçundan 18 yıl hapis cezası verdiği sanıklardan Erman Ekici’nin 10 Ekim katliamında da sorumluluğu bulunduğu gerekçesiyle ‘kasten insan öldürme ve öldürmeye teşebbüs’ suçlarından savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar vermişti.

Mahkemenin suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma tamamlandı.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre Ankara Cumhuriyet Savcısı Yarcan Mutlu, Ekici hakkında hazırladığı iddianamede ‘kasten insan öldürme ve öldürmeye teşebbüs’ ile TCK 77. maddesinde düzenlenen ‘insanlığa karşı suç’ suçlarından ceza talebinde bulundu.

DAVADA BİR İLK

Böylece, ilk defa gar saldırısına ilişkin davada bir sanık ‘insanlığa karşı suç’ maddesi kapsamında suçlanmış oldu.
Davanın avukatlarından Senem Doğanoğlu, istenen cezanın önemine dikkat çekerken “En olumlu yanı ise eylemin zaman aşımı kapsamına girmeyecek olması” dedi.

Editör: Haber Merkezi