EDİRNE-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş eşiyle yaptığı görüşmeyle ilgili mesajlar paylaştı.

Dün kendisini ziyarete gelen anne babası ve aile üyeleri kaza geçiren Selahattin Demirtaş’ın çok öfkeli ve üzgün olduğunu aktaran Başak Demirtaş, “Her şeye rağmen dışarıya umut ve moral yüklü selamlarını gönderdi” dedi.

Görüşmeyi Twitter hesabından aktaran Başak Demirtaş’ın mesajları şöyle:

“Selahattin ile dün görüştük. Bütün olanlardan dolayı çok öfkeli ve üzgündü. Her şeye rağmen dışarıya umut ve moral yüklü selamlarını gönderdi. Binlerce ailenin kilometrelerce uzaklıktaki cezaevlerinde olan yakınlarını ziyaret edecek imkanı yok. Yıllardır çocuklarını göremeyen yaşlı anne babalar var. Bu yol eziyetinin son bulması için siyasetçilerin ve tüm kamuoyunun duyarlı olmasını bekliyoruz.”

İLGİLİ HABER



Demirtaş'ın annesi ve babası trafik kazası geçirdi



Demirtaş'ın annesi ve babası trafik kazası geçirdi

Demirtaş ailesinin hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtilirken, HDP Eş Genel Başkanları Temelli ve Buldan'ın, aileyi ziyaret etmek üzere hastaneye doğru yola çıktıkları öğrenildi.





NE OLMUŞTU?

Hakların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulduğu Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde görüşe giden ailesi, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi yakınlarında dün trafik kazası geçirdi. Arka tekerleğinin patlaması sonucu yağış nedeniyle aracın kontrolden çıkıp devrildiği belirtilmişti. Kaza yapan aracın içerisinde Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş, annesi Sadiye Demirtaş, kayınpederi Mehmet Akkaya, kayınbiraderi Hüseyin Akkaya ve eniştesi Fesih Türkmen bulunuyordu. Sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilen Demirtaş’ın yakınlarını ziyaret etmek için HDP Eş Genel Başkanları Sezai  Temelli ve Pervin Buldan’ın da yola çıktığı açıklanmıştı.

HDP’nin eski lideri Demirtaş’ın kasım ayında cezaevinde bir rahatsızlık geçirdiği ve sevkinin yapılmadığı ortaya çıkmıştı. Demirtaş, olayın basına yansıması ve kamoyundan gelen tepki sonrası hastaneye sevk edilmiş ve kontrolleri yapıldıktan sonra cezaevine geri getirilmişti.










Başak Demirtaş




@Basak__Demirtas
















Binlerce ailenin kilometrelerce uzaklıktaki cezaevlerinde olan yakınlarını ziyaret edecek imkanı yok. Yıllardır çocuklarını göremeyen yaşlı anne babalar var. Bu yol eziyetinin son bulması için siyasetçilerin ve tüm kamuoyunun duyarlı olmasını bekliyoruz.








2627










415










1,9 B




















Bu Tweet dizisini göster

































Başak Demirtaş




@Basak__Demirtas
















Selahattin ile dün görüştük. Bütün olanlardan dolayı çok öfkeli ve üzgündü. Her şeye rağmen dışarıya umut ve moral yüklü selamlarını gönderdi.








91










500










3,3 B



















Editör: Haber Merkezi