ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ:  Sosyal medya üzerinden Başak Demirtaş’a cinsiyetçi söylemelerde bulunarak tehdit etti.  Halkların Demokratik Partisi( HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin  Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’a sosyal medya üzerinden cinsiyetçi söylemlerde bulunularak tehdit edildi. Twitter’da Vedat Muti adlı kullanıcı tarafından yapılan paylaşımlara ilişkin, Başak’a destek veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, hakim ve savcıları göreve davet etti.


Canan’ın mesajı şöyle: “Kadın dayanışması adına özellikle AKP’li kadınları Başak Demirtaş’a destek vermeye, savcıları ve hakimleri de görevlerini yapmaya davet ediyorum.. Troll diyoruz ciddiye almıyoruz diyoruz ama bu kadar da bayağılaşmasanız keşke:(“

 


HDP Kadın Meclisi: Başak Demirtaş yalnız değildir, yanında güçlü bir kadın örgütlülüğü var



 

"AKP-MHP iktidarının algı operasyonları sonucu, kendi yarattıkları troller aracılığıyla kadınlara cinsiyetçi saldırılar devam ediyor. Dün de, sosyal medya üzerinden bir önceki dönem Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’a yönelik cinsiyetçi saldırılar gerçekleştirildi. Bu saldırı, AKP iktidarının yürüttüğü kadın düşmanı politikalarından kaynağını alıyor.

Sevgili Başak Demirtaş’a yönelik gerçekleştirilen saldırıdaki zihniyeti tanıyoruz. Bu zihniyet ve dil, yozlaşmış, çürümüş çete dilidir.  Biz kadınlar biliyoruz ki; mevcut iktidar, kadınların tüm kazanımlarını yürüttüğü politikalarla hedef haline getirdi. Dolayısıyla; bu saldırı aslında Başak Demirtaş şahsında tüm kadın mücadelesinedir. Bizler biliyoruz ki politik öznelere saldırı, ülkenin temel politikası haline getirildi.

Bu saldırılar daha önce kadın mücadelesi yürüten kadınlar başta olmak üzere Figen Yüksekdağ, Sebahat Tuncel, Gültan Kışanak gibi kadın siyasetçilere de yapıldı. Saldırı ayrıca; yaşanan süreçten ve partimizin kadın mücadelesinden de bağımsız değildir. Geçen hafta başlattığımız Kadın Mücadelesi Her Yerde kampanyası sürecine denk gelmesi tesadüf değildir. İktidar;hazmedemediği mücadelemize işte bu yöntemlerle saldırı gerçekleştiriyor. Tam da bu noktada Kadın Mücadelesi Her Yerde diyerek tüm kadınları; cinsiyetçi,ataerkil, faşist, kadın düşmanı politikalarına karşı birlikte olmaya çağırıyoruz.

Bir kez daha söylüyoruz; biz kadınları yaşatacak olan dayanışmamız ve birlikte mücadelemizdir. Bizim gündemimiz troller değil, daha fazla mücadele, daha fazla direniş, daha fazla dayanışmadır. Saldırganlar başta olmak üzere iktidar şunu bilsin ki; Başak Demirtaş yalnız değildir. Onun yanında güçlü bir kadın örgütlülüğü var. Kadın iradesine yönelik saldırılara karşı mücadelemizi daha fazla yükselteceğiz."
Editör: Haber Merkezi