ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahemt Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ı mevcut ve eski HDP yöneticilerini tutuklamaya çağırdı. Sancar,

Başbakan 6-8 Ekim'de Sancar'ı ziyaret etti: Operasyon yasadışı


Dedi. Davutoğlu, operasyonun yasadışı olduğunu da söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutooğlu, dün Kobanê'de mevcut ve eski HDP yöneticilerinin gözaltına alınması için HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ı aradı. 


HDP yaptığı açıklamada, "6-8 Ekim döneminde Başbakan olan Geleceğin Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partimizden intikam almak için 6-8 Ekim saldırılarını kınadı. Eşbaşkanımız Mithat Sancar'ı ziyaret etti. ” 


SANCAR: AÇIK BİR KONUM GÖSTERİLMELİDİR 


HDP, eşbaşkanı Sancar'ın toplantıda bu saldırıların sadece HDP'ye yönelik olmadığını belirterek, "Bu saldırılar bir bütün olarak muhalefete yöneliktir. AKP'den farklı düşünen herkes hedeftedir. "Tüm güçler bu saldırılara karşı net bir tavır almalıdır." 


DAVUTOGLÛ: DOĞRU DEĞİL 


HDP, Davutoğlu'nun HDP'ye geçiş çağrısı yaptığını, özellikle 2014-2015 yıllarında yaşanan olayların çok önemli olduğunu ve 6-8 Ekim olaylarının tartışılması gerektiğini söyledi. Davutooğlu, saldırının "yasadışı" olduğunu ve yaşananların ülkeye zarar verdiğini ve Türkiye'yi hukukun üstünlüğüne yaklaştırmak için adımlar atılması gerektiğini söyledi. (MA)
Editör: Haber Merkezi