ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  Sebastián Lelio, 2013’te çektiği filmi “Gloria”yı bu kez Hollywood’a uyarlıyor. Julianne Moore’un başrolünde olduğu “Gloria Bell” filmi özgür ruhlu bir kadının hikâyesini anlatıyor.


Şilili yönetmen Sebastián Lelio, 2013’te çektiği filmi Gloria’nın Hollywood oyuncularının rol aldığı yeniden yapımıyla karşımızda.

Sebastián Lelio, Hollywood’a uyarladığı Gloria Bell‘in senaryosunu Gonzalo Maza ile birlikte yazdı.

Julianne Moore’un başrolünde olduğu filmde yaş almayı hiç dert edinmeyen, özgür ruhlu bir kadının hikâyesini anlatıyor.

Gloria, sıkıcı bir ofiste geçirdiği gündüzlerinin acısını geceleri dans pistinde çıkartmaktadır. Hayatı, dışarı çıktığı bir gece Arnold adında bir erkekle tanışması ile değişmeye başlar. Gloria, kendisini flört, aile, kimlik karmaşası içerinden beklenmedik bir romantizm içerisinde bulur.

İlk başta her şey çok güzel gitse de zamanla hayatının ikiye bölünmüş olduğunu fark eder. Bir yandan kendi yetişkin çocukları, bir yandan Arnold’un üzerinde hala çok güçlü baskıları olan eski eşi ve yetişkin kızları arasında kalan Gloria, geçmişten nasıl kurtulacağını bilemediği gibi nasıl ilerleyebileceğini de çözememektedir. Tek bildiği şey, kendi hayatının yönünü kendi belirlemek zorunda olmasıdır.

Gloria’ya yeniden hayat veren Julianne Moore’a John Turturro, Caren Pistorius, Michael Cera, Brad Garrett ve Rita Wilson gibi oyuncular eşlik ediyor.

İlk gösterimini Toronto’da yapan film, 1970’ler ve 1980’lerin pop şarkılarıyla da görsel bir seyir sunuyor.

Sebastián Lelio’nun 2013 yılında çektiği Gloria filmi, 63. Berlin Film Festivali’nde gösterilmiş, filmde Gloria rolünü canlandıran Paulina Garcia’ya da “En İyi Kadın Oyuncu Ödülü” dalında Gümüş Ayı ödülünü kazandırmıştı.

Filmdeki müziklerden biri de İtalyan şarkıcı Umberto Tozzi’nin daha sonra Laura Branigan versiyonuyla dünyaca ünlü olan 1979 tarihli hit şarkısı ‘Gloria’ karakterin enerjik dansına eşlik ediyordu.


Editör: Haber Merkezi