BATMAN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Bahar Kültür Merkezi, 20 dalda yaz dönemi kurslarının startını verdi. Herkesi kurslara kayıt yapmaya çağıran tiyatrocu Abdullah Tarhan, koronanın bir ilacının da sanat olduğunu söyledi.
Batman'da 2000 yılından bu yana kültür ve sanat çalışmalarını sürdüren Bahar Kültür Merkezi (BKM), Gap Mahallesi’ndeki yeni mekanına taşınarak faaliyetlerine başladı. Kültür merkezi bünyesinde bağlama, gitar, keman, erbane, tiyatro, vurmalı ve üflemeli çalgıların yanı sıra çocuklara yönelik 20 dalda yaz dönemi kursları verilecek. 3 ay sürecek bazı kurslarda eğitimler başlarken, bazı kurslar için de kayıt işlemleri sürüyor. Kursların kayıtları başlarken, kültür merkezi çalışmalarını yürüten tiyatrocu Abdullah Tarhan, kültür merkezinin 20 yılın üzerinde eğitim deneyimi olduğunu, koronavirüs önlemlerini alarak hareket ettiklerini belirterek, yurttaşları, çocuklarını kurslara göndermeye çağırdı.


 HİJYEN KOŞULLARINA UYULUYOR


Üflemeli çalgılardan vurmalı çalgılara, tiyatrodan fotoğrafa kadar sanatın birçok alanında çalışma yürüttüklerini ifade eden Tarhan, tüm dallarda eğitim veren hocalarının alanlarında uzman olduklarını kaydetti. Koronanavirüsün yoğun olduğu bir dönemden geçtiklerini ifade eden Tarhan, "Tüm önlemlerimizi alarak kurslarımızı açtık. Her gün sabah kültür merkezi ve içindeki sınıflarımızı dezenfekte ediliyor. Tüm araç gereçlerimiz de aynı şekilde dezenfekte edilip içeri de maskesiz kimseyi almıyoruz. Maskesi olmayana maske veriyoruz. Bunlar hem bizim sağlığımız hem de kursiyerlerimizin sağlığı için gereklidir. Aileler bu anlamıyla çocuklarını yollarken içleri rahat olsun" diye konuştu.


'TEHLİKE GEÇMEDİ'


Pandeminin ilk başladığı günlerde ve sokağa çıkma yasakları döneminde sosyal medyadan kursiyerleriyle çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Tarhan, "Aylarca evlerimize tıkanmak zorunda kaldık. Bugün bu tehlike geçmedi. Batman'da her gün vaka sayısı artarak devam ederken, pandemi psikololjik olarak da insana zarar verdi ve bunun etkileri sürüyor. Kültür ve sanat bu salgının bir yandan da ilacıdır. Pandeminin daha aylar süreceği belirtilirken, salgının psikolojik etkilerinden sanat ve kültürle de korunabiliriz" diye konuştu.


Yediden yetmişe herkes için kurslarının olduğunu ifade eden Tarhan, anne ve babaların çocuklarını gönül rahatlığıyla kültür merkezlerine getirebileceğini söyledi.


MA / Metin Yoksu
Editör: Haber Merkezi