BATMANÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  Batman Belediyesi yol yapım çalışmaları nedeniyle Yaşar Kemal Kent Ormanı'nda 80 ağaç kesti. Sosyal medya kullanıcılarının tepkisi üzerine Belediye Başkan Yardımcısı Nevzat Nemcik, "Bu alanın mecburi yol olması gerekiyordu. 2 bin ağaç dikeceğiz" dedi.
MA'nın haberine göre; Batman Belediyesi tarafından yol yapım çalışmaları nedeniyle Yaşar Kemal Kent Ormanı'nda 80 ağacın kesilmesi sosyal medya kullanıcıların tepkisine neden oldu. Tepkiler üzerine açıklama yapan Batman Belediye Başkan Yardımcısı Nevzat Nemcik, "Çalışma yapılan alan ailelerin gidemediği, okul güzergâhında olan ve madde bağımlılarının yoğunlukta olduğu bir alan olmaya başlamıştı. Bu alanın mecburi yol olması gerekiyordu. Bu nedenle 80 ağaç kesilmek zorunda kaldı" diye konuştu.


Nemcik, Devlet Demir Yollarına ve Karayollarına başvuruda bulunduklarını ancak herhangi olumlu bir dönüş almadıklarını aktardı. Nemcik, "Kesilen ağaçların çoğunlukla yaşlı olmaları nedeniyle başka alana dikemedik. Bu nedenle kestiğimiz 80 ağaç yerine bölgeye 2 bin ağaç dikeceğiz" ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi