BATMAN–ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  KESK’in Diyarbakır bölge mitingi için Batman’da çalışmalar yürüten kamu emekçileri, krizin arttığı bir dönemde susmanın, yapılanlara ortak olmak anlamına geldiğini belirterek, “Mitingde önce barışı ardından ise ekonomik krizin faturasının emekçilere kesilmeyeceğini haykıracağız” dedi.
MA'nın haberine göre; Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), ekonomik krizin faturasının emekçilere çıkarılmaması için 15 Aralık'ta Adana’da, 16 Aralık'ta Diyarbakır’da, 22 Aralık'ta ise İstanbul'da bölge mitingleri düzenleyecek. Kamu emekçileri, "Yoksullaşmaya, işsizliğe, güvencesizliğe karşı birlikte mücadeleye" sloganıyla mitinglerde bir araya gelmeyi hedeflerken, Batman'daki kamu emekçileri de Diyarbakır’daki miting için çalışmalar yürütüyor.


'MÜCADELE ETMELİYİZ^'


Kentteki çalışmalar hakkında bilgi veren Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Necati Dadak, kentteki tüm sendikalar olarak çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, okul ziyaretlerinden ev ziyaretlerine kadar emekçileri alanlara çağırarak tüm taleplerini haykırmak için mücadeleye devam ettiklerini söyledi. Kamu emekçilerinin yanı sıra Batman Demokrasi Platformu ile eş zamanlı çalıştıklarını ve Batman'dan Diyarbakır'a doğru kitlesel bir katılım yapmayı hedeflediklerini söyleyen Dadak, "Krizin bu denli arttığı bir dönemde susmak, yapılanlara ortak olmak anlamına geliyor. O yüzden mücadele etmeliyiz" şeklinde konuştu.


'MÜCADELE HENÜZ YENİ BAŞLADI' 


Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Batman Eş Başkanı Deniz Topkan ise KESK'in her bölge mitinginin önemli olduğunu ifade ederek, "Diyarbakır mitingi ise bizler açısından ayrı bir öneme sahip. Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak Diyarbakır'da taleplerimizi dile getireceğiz. Bu taleplerin en başında barış gelirken, ardından ise ekonomik krizin faturasının biz emekçilere kesilmeyeceğini haykıracağız" dedi. İş güvencelerinin ellerinden alınmasına izin vermeyeceklerini kaydeden Topkan, mitingde mücadelelerinin henüz daha yeni başladığını göstereceklerini söyledi.


'SAVAŞ BÜTÇESİNE KARŞI MÜCADELE ETMELİYİZ'


Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Sekreteri Aziz Özkan da Diyarbakır bölge mitingi için çalışmalarını tüm il ve ilçelerde sürdürerek kamu emekçilerini alanlara çağırdıklarını vurguladı. Mitinglerin önemine dikkat çeken Özkan, "Kamu emekçileri olarak bizler geçmişte halk için bütçe sloganları ile alanları doldurduk. Bugün de yoksullaşma, kriz ve iş güvencesinin ortadan kaldırılmaması için alanlara çıkıyoruz. Bugünlerde bütçe görüşmeleri sürüyor. Bir kesim demokrasiyi yok etmek istiyor ve hazırlanan bütçeler savaş bütçeleridir. Bu ülkenin yoksullaşmasının temel nedeni savaştır. Demokrasi güçleri ve biz kamu emekçileri savaştan yana olan bütçeye karşı mücadeleyi yükseltmeliyiz" diyerek, herkesi bölge mitingine davet etti.


MA / Metin Yoksu 
Editör: Haber Merkezi