BATMAN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Görevden alınan Batman Belediyesi Eşbaşkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz gözaltında tutulurken, kentteki ev baskınlarında gözaltına alınanlardan TJA'nın 2 aktivisti tutuklandı, 3 kişi serbest bırakıldı, 5 kişi ise adliyeye çıkarıldı.

MA'nın haberine göre; Batman Belediyesi'ne kayyum ataması ile birlikte kent genelinde 23 Mart’ta yapılan ev baskınlarında aralarında Batman Belediyesi Eşbaşkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Şehriban Aydın ile Salih Çetinkaya, Şükran Çelebi, Adil Arslan, Abdullah Tarhan, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivstleri Siyajin Yıldırım ve Emine Erden, HDP Gençlik Meclisi üyeleri Evin Can ve Semanur Can ile Yeni Yaşam Gazetesi dağıtımcısı Serhat Bayık gözaltına alındı. Ardından aynı gün içinde kayyımı protesto eden 16 kişi de gözaltına alındı.


Kayyım protestosunda gözaltına alınan 16 kişi, aynı gün içinde emniyet ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Dün de adliyeye sevk edilen Yeni Yaşam Gazetesi çalışanı Serhat Bayık ile HDP Gençlik Meclisi üyeleri Evin Can ve Semanur Can, adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, TJA aktivstleri Siyajin Yıldırım ve Emine Erden ise “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandı.


Emniyet ifadeleri tamamlanan Batman Belediyesi Başkan Yardımcı Şehriban Aydın ve belediye meclis üyeleri Mehmet Salih Çetinkaya, Şükran Çelebi ile DTK delegesi Adil Arslan ve Abdullah Tarhan, Batman Adliyesi'ne sevk edildi.


Batman Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan Eşbaşkanlar Demir ve Korkmaz'ın ifadelerinin henüz alınmadığı belirtildi.
Editör: Haber Merkezi