ADANA ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- Ortadoğu’da Kürtler hesaba konulmadan bir adım atılamayacağının altını çizen DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, “Kürtler, öz güçleriyle geleceklerini inşa edecekler. Bu mücadeleyle Sayın Öcalan’ı özgürleştireceğiz ve statümüzü alacağız” dedi.

MA'nın haberine göre; Adana’da “Faşizme karşı örgütleniyoruz” şiarıyla çalışmalarını sürdüren Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) heyetinin temasları sürüyor. DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın içinde olduğu heyet, Yüreğir ilçesine bağlı kırsal Eski Misis Mahallesi’nde halkla bir araya geldi. Bayındır’a Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ömer Öcalan ve HDP Adana il ve yöneticileri eşlik etti.  

Toplantıda konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Kürtlere dönük yürütülen politikaları teşhir amaçlı 6 aydır bölgede çalışmalar sürdürdüklerini ifade etti. Tarihi bir süreçten geçtiklerini aktaran Bayındır,  “Ortadoğu’da 3’üncü dünya savaşı yaşanıyor ve bu savaşta Kürdistan’da yürütülüyor. Bu süreçte vereceğimiz mücadele ile geleceğimizi tayin edeceğiz” dedi.

‘ÖCALAN’IN SESİNİN TOPLUMA ULAŞMASINDAN KORKUYORLAR’

AKP-MHP iktidarının Kürt toplumunu parçalamak için politikalar yürüttüğünü kaydeden Bayındır, “Sayın Öcalan üzerinde ağır bir tecrit uygulanıyor. Sayın Öcalan’a tecrit uygulandığı zaman anlıyoruz ki savaş kararı veriliyor. AKP-MHP iktidarı, uzun süreçli bir savaş önüne koymuş. Gaddarca bir savaş yürütülüyor. Sayın Öcalan’ın  sesinin topluma ulaşmasından korkuyorlar. Bundan kaynaklı da tecrit uyguluyorlar. Kürt halkı üzerinde ne kadar savaş yürütülürse yürütsünler, Kürt halkını parçalayamazlar. Kürtler her şartta değerlerine sahip çıkar” diye konuştu.

‘KÜRTLER BU İKTİDARI DA DEVİRECEKTİR’

Yürütülen “kirli” savaşa karşı direnmek gerektiğinin altını çizen Bayındır, “Kürtlerin direnişi bugüne kadar 10’u aşkın iktidarı devirmiştir. Tarihten silinen bu iktidarlardır. Ancak, Kürt halkı mücadelesi ise daha büyüdü ve güçlendi. Kürtler, verdikleri mücadeleyle bu iktidarı da devirecektir. Gelecek Kürt halkının olacaktır. Bu iktidarın elinde bir güçleri ve etkileri kalmamıştır, sadece zulümleri kalmıştır” diye konuştu.  

‘KAZANAN KÜRT HALKI OLACAK’

Kürt halkının mücadelesinin her geçen yıllara göre daha da güçlendiğinin altını çizen Bayındır, “Bu iktidar, 2023 yılını hedef olarak seçmişler. 100 yıl önce Kürtleri parçaladılar. Bunlar da 2023 yılını Kürt toplumunu parçalamayı hedefliyorlar. Kayyum, savaş, tecrit gibi politikalarla ile toplumu iradesiz bırakmak istiyorlar. 2023 yılında top yekun Kürtleri iradesiz bırakmak istiyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, bu halkın iradesini ve siyasetini engelleyemezler. Kazanan Kürt halkı olacak” dedi.

ÖZ GÜÇLERİYLE GELECEKLERİNİ İNŞA EDECEKLER’

Ortadoğu’da Kürtlerin hesaba konulmadan bir adım atılamayacağını belirten Bayındır, Kürtlerin öz gücüne güvendiğinin altını çizerek, “Kürtler, öz güçleriyle geleceklerini inşa edecekler. Bu mücadeleyle Sayın Öcalan’ı özgürleştireceğiz ve statümüzü alacağız” şeklinde konuştu. Her koşulda Kürtlerin omuz omuza mücadele etmesi gerektiğini kaydeden Bayındır, “Kürt halkının özgürlüğü yakındır. Bir yanımız aydınlık, özgürlüktür bir yanımız da tehlikedir. Halkın mücadelesi sonucu geleceğimiz ya aydınlık ya karanlık olacak. Halkın mücadelesi bu süreci belirleyecektir” ifadelerini kullandı.

‘İRADEMİZİ KIRMAK İSTEYENLERİN İRADELERİNİ KIRACAĞIZ’

HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan ise Kürtler üzerinde yürütülen politikalara dikkat çekerek, “Kürtler üzerinde soykırım politikaları uygulanıyor. Bu kadar saldırıyla Kürtlerin iradesi kırılmak amaçlanıyor. Kürtler, iradesiz bırakılmak isteniyor. Kürtlerin 4 parça Kürdistan’da kaybetmesini istiyorlar. Ama Kürtler, mücadelesiyle bu haklarını alacaklardır. Onlar bizim irademizi kırmayı amaçlıyorlar, ama bizler onların iradelerini kıracağız. Bizim de diğer halklar gibi haklarımız var. Ne diğer halklardan aşağı ne de üstün olmak istiyoruz. Biz de diğer halklar gibi eşit haklara sahip olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Heyet, yarın Dağlıoğlu Mahallesi Karasu Kavşağı'nda yapacağı kitlesel yürüyüşle temaslarını sonlandıracak. Toplantıda, yapılacak yürüyüşe katılım çağrısında bulunuldu.

Editör: Haber Merkezi